Üsküdar’da, Üsküdar Belediyesi Beyaz salonda güzel ve nezih bir mekanda yapılan kahvaltı buluşmasına, tıptan mühendisliğe, hukuktan öğretmenliğe birçok farklı üniversite ve farklı bölümde eğitimlerine devam eden yüzden fazla öğrenci katıldı.

Öğrencilerin yanı sıra kendileri de Erdemli’li olan farklı üniversitelerde akademisyenlik yapan birbirinden kıymetli hocalarda katıldılar.
Sıcak bir muhabbet ortamında yapılan kahvaltı sonrasında İstanbul’a yeni gelen öğrencilerle tanışıldı ve öğrenciler tek tek söz hakkı alarak düşüncelerini paylaştılar. Üniversitelerde akademisyen hocaların öğrenciler için altın niteliğinde tavsiye ve önerileri oldu.  Ayrıca işadamı ve yönetici kimliğiyle kahvaltıya katılan katılımcılarda öğrencilik üzerine düşüncelerini paylaşarak öğrencilere tavsiye niteliğinde öğütler verdiler.


ERKDER başkanı Ali Tüzel’de “ERKDER olarak tek amacımız var, o da faydalı olmaktır. Memleketimize, memleketlimize, öğrencilerimize faydalı olabildiğimiz ölçüde kendimizi mutlu hissederiz. Memleketli bilincinin oluşmasında bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hemen her bir gencimizde memleket bilinci oluştuğunda, memleketine olan aidiyet duygusu da artacak ve memleketine daha fazla hizmet etmek için elinden gelen gayreti gösterecektir.


Bu çerçevede ERKDER olarak öğrenci arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği vereceğiz. Yapacağımız içerikli ve konulu etkinliklerle sizlerle birlikte olacağız. Tek isteğimiz, arkadaşlarımız bizi yaptığımız etkinliklerde yalnız bırakmasınlar, bizlerle irtibatı kesmesinler.” dedi.


Ayrıca ERKDER başkanı Ali Tüzel katılımcılara ve öğrencilere katılımları dolayısı ile teşekkür etti. Hep birlikte çekilen aile fotoğrafı sonrasında kahvaltı buluşması sona erdi.


Program sonrası öğrenciler de, ERKDER yöneticilerine bu gibi etkinliklerin daha sıklıkla yapılmasının önemli olduğunu, yapıldığı takdirde de katılım göstereceklerini ifade ettiler. Ayrıca ERKDER yöneticilerine teşekkür ettiler.