Yapılan aramalarda, 2,1 kilogram skunk, 408 gram esrar, 490 gram metamfetamin, 36 gram kokain, 1242 adet sentetik hap, 4 kök Hint keneviri, 2 ruhsatsız tabanca, 29 adet 9 milimetre tabanca mermisi ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanacak, operasyonla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Mersin’de Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak ve Kullanmak suretiyle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi zehirlemeye çalışan ve "torbacı" olarak tabir edilen "sokak satıcıları" ile etkin mücadele edilmesi amacıyla operasyon yapıldı.

Mersin ilinde yaklaşık 2 aydır süren çalışmalarda, soruşturma kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptığı yönünde bilgi edinilen 35 şüphelinin yakalanması ve uyuşturucu veya uyarıcı madde başta olmak üzere suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için 33 adrese arama kararı alınmıştır.

Bu kapsamda Mersin il Merkez ilçelerinde 35 şüpheli şahsa yönelik; Özel Harekât Polisleri, Drone ve Narkotik Dedektör Köpeği “ANKA” destekli toplamda 68 ekip, 260 personel,  eş zamanlı operasyon yapılması planlanmıştır.

Yapılan operasyon neticesinde; şüpheli şahısların belirlenen adreslerinde yapılan aramalarda 2100 gram SKUNK, - 408 Gram ESRAR, - 490 gram METAMFETAMİN,  36 Gram KOKAİN, - 1242 Adet SENTETİK ECZA, - 4 Kök HİNT KENEVİRİ, - 2 Adet Ruhsatsız Tabanca – 29 Adet 9 mm Tabanca Fişeği , - 1 Adet Pompalı Tüfek, ele geçirildi, 28 şüpheli şahıs gözaltına alındı 7 şüpheli şahsın yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.