Mavi ile yeşilin buluştuğu noktada kum zambaklarına uyarı levhasını astılar, şerit çektiler. Gelecek adına umut veren minik öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları renkli taşlarla kum zambaklarının zarar görmemesi için işaret bıraktı.

Minik öğrencilerin kalpler içerisinde verdikleri mesaj ise netti, ‘doğamızı koruyalım’.
Kum zambakları çiçek açıyorsa, caretta carettalar sahile çıkıyorsa gelecek adına umut olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ İklimi, denizi, doğası ve endemik bitkileriyle mükemmel bir konuma haiz olan bu kentte yaşamaktan hakikaten çok mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. Kum zambaklarını kreş öğrencilerimizle birlikte koruma altına aldık. Bu kentte Akdeniz’de caretta carettalar sahile çıkıyorsa ve sahilde nesli tükenmek üzere olan kum zambakları açıyorsa, gelecek adına, çevre adına, gelecek nesil adına umut var demektir” diye konuştu.

Kum zambaklarını korumaya geldiklerini ifade eden Asya Liva Şahin, “ Çiçekleri korumamız gerekiyor, kum zambaklarını korumaya geldik” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla birlikte kum zambaklarını korumak için geldiğini ifade eden Ahmet Eren, “Çiçekleri korumak için buraya geldik. Arkadaşlarımızla taş koymaya geldik. Doğamızı koruyalım, çiçekleri sevelim” diye konuştu.

Yaptıkları etkinlikten çok eğlendiğini ifade eden Arda Yılmaz, “ Bugün burada çok eğlendim. Taşları çiçeklerin yanlarına koyup daire yapıp onları koruduk” diye konuştu.

Çiçekleri korumak gerektiğini ifade eden Onur Çetin, “ Kum zambakları koruduk. Çiçekleri koparmayalım, doğayı sevelim” diye konuştu.

Öte yandan kum zambaklarının koparmanın cezası 244 bin 315 TL.