Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, turizmcilerin yaz sezonundan memnun olduğunu söyledi.

Sezonla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Öztop, Eylül ayının ortasına gelinmesine rağmen işletmelerin yüzde 50’nin üzerinde doluluk yaşadığını, bu doluluğunda işletmecileri Mutlu ettiğini söyledi.

Ağustos ayından itibaren yurt dışından gelen gurbetçilerin tatil için Kızkalesi sahilini tercih etmesinden ve geçmiş yıllara oranla daha fazla konaklama yaparak tatil yapmalarından dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Öztop, ‘’Ülkemize tatile gelen gurbetçiler geçen yıllara oranla bu yıl daha fazla konaklama yaparak tesislere destek verdiler, istihdama destek çıktılar. Yazı dolu dolu geçirdik ve turizmcilerimiz sezondan mutlular. Eylül ayının ikinci haftasında olmamıza rağmen tesislerdeki doluluk oranları yüzde 50’nin üzerinde.  Sezonun uzaması hem ülke ekonomisine hem de işletmelerimize katkı sağlıyor ve bizler bundan çok mutlu oluyoruz’’ diye konuştu.

Kızkalesi’ ndeki deniz sıcaklığının ekim ayı sonlarına kadar süreceğini tahmin ettiklerini kaydeden Öztop, ‘’Tatilin tadı şimdi çıkıyor, çünkü dinginliği ve sakinliği tercih eden tatilcilerimiz var bunu biliyoruz. Tatilcilerimizi Kızkalesi’ne tatile, bölgedeki tarihi ve kültürel varlıkları ziyaret etmeye bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Almanya’dan tatillerini geçirmek üzere Kızkalesi’ne gelen Ahmet Özgen, ‘’Özellikle okulların açılmasını ve sahillerin sakinlemesini bekleyerek Eylül ayında tatile geldik. Hava güzel deniz güzel her şey güzel. Tam tatil ve denize girme zamanı. Ailemle birlikte tatilin tadını çıkartıyoruz’’ ifadesini kullandı.

Almanya’dan eylül ayında tatil için Kızkalesi’ ne geldiklerini belirten Berna Yiğit de, tatil için eylül ayını beklediklerini ve huzurlu bir tatil yaptıklarını vurguladı. 30 yıldır tatil için Kızkalesi’ne geldiklerini dile getiren Yek, ‘’Eylül’de tatil bir başka güzel. Sahil de deniz de kalabalıktan arınmış ve sakinlik hakim tam bir huzur ortamı var  herkese tavsiye ederim’’