Akdeniz'in incisi Kızkalesi'nde okullar açılmasına günler kala tatilci yoğunluğu Okulların açılmasına bir hafta kala gözde tatil merkezlerinden Mersin'de Kızkalesi'ne gelen aileler, çocuklarıyla vakit geçirerek denizin keyfini çıkarıyor.

Okulların açılmasına sayılı günler kala UNESCO tarafından Dünya Geçici Miras Listesine alınan Doğu Akdeniz’in gözde tatil merkezi Mersin’in Erdemli ilçesindeki Kızkalesi sahilinde tatilcilerin hareketliliği devam ediyor.

Kızkalesi'ne gelen aileler, çocuklarıyla birlikte tatilin ve denizin tadını çıkartıyor.

Okulların açılmasına az bir zaman kala tatilin tadını çıkartmayı sürdüren çocuklar hem denize giriyorlar hem de sahilde kumsalda bol bol oynayarak zamanlarını tatilin tadını çıkartıyorlar.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, sezonun dolu dolu geçtiğini turizmcilerin de bundan memnun kaldığını belirterek gazetecilere şunları söyledi:

"2023 yaz sezonunu dolu dolu geçirdik. İşletmeler son derece memnun. Özellikle yurt dışından gelen misafirlerimiz de oldu. Okulların açılmasına da az bir süre kaldı. Eylül başı olmasına rağmen otellerimiz son derece dolu. Okul öncesinde aileler çocuklarıyla tatilin tadını çıkartmak için rezervasyon yaptılar. Okul başlamadan önce çocuklara moral tatili olsun diye. Şuanda otellerde konaklayan misafirlerin geneli aileler."

Kızkalesi sahilinin Klopatra kumu olarak adlandırılan altın sarısı kumdan oluştuğunu ve hiçbir taş ya da çakılın bulunmadığını kaydeden Öztop, " 20 metreden sonra derinleşen bir denizimiz var. Çocuklar başta olmak üzere herkesin yüzebileceği bir denizimiz mevcut. Deniz sıcaklığı da ideal 27 derece. Geç ısınıyor, geç soğuyor. Ekim'in sonuna kadar denizin sıcaklığı devam ediyor" dedi.

Tatilin sadece deniz kum ve güneşten ibaret olmadığını belirten Öztop, tatile gelenlerin mutlaka bölgedeki tarihi ve kültürel  varlıkları da görüldüğünde tatilin tamamlandığını ifade etti.

Sahilde çocuklar oynayıp denize girerken bazı yetişkinler de çeşitli spor aktivitelerine katılarak günlerini geçirmeye çalışıyor.

Tatil için Ankara'dan gelen lise öğrencisi Alper Erdoğan, Mersin'in çok güzel olduğunu belirterek keyifli bir tatil geçirdiklerini söyledi.

Deprem bölgesi Adıyaman'dan geldiklerini belirten Murat Çürük, 6 yaşındaki kızının tatil dönüşü birinci sınıfa başlayacağını belirterek, okula başlamandan ona moral olması için tatile geldiklerini söyledi.

Kızkalesi sahili işletmecisi Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı A.Ş görevlileri sahilde hem güvenliği sağlarken bir taraftan da değerli eşyaların açıkta bırakılmaması konusundu olası hırsızlık ve kaybolmalara karşı uyarılarda bulunuyor.