Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı tekne de bölgeye sevk edildi. Hasar alan tekne ise bir süre sonra battı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ile balıkçılar teknenin kurtarılması için çalışma yaptı.

Bir dalgıç batan tekneye halat bağlayarak, balıkçı teknesinin yardımı ile çekilmesini sağladı. Yaklaşık 5 saatlik çalışma ile çekilen lüks tekne Erdemli Balıkçı Barınağına getirildi. Burada tekne vinç yardımı ile denizden çıkarıldı.

Kurtarma çalışmalarına katılan Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Yalçın Sakın, ‘’Öğle saatlerinde Tırtar Yat Limanına girmek üzere olan 12 metre uzunluğundaki lotus isimli yelkenli tekne liman girişinde teknenin motoru istop ediyor ve tekne dalga ve rüzgârın da etkisi ile kayalara çarpıyor.  Çarpmanın etkisi ile tekne hasar alıyor. Teknede bulunan iki kişi kendi imkânları ile Zodyak bota binerek kurtuluyor. Kurtulan arkadaşlar Sahil Güvenlik Komutanlığını arayarak bizden yardım istedi. Bizde açık denizde çalışan teknelerden birini yönlendirdik. Yelkenli tekneyi Erdemli Balıkçı Barınağına getirdik. Teknede ölen ya da yaralanan yok” dedi.