Deprem şehitleri hatıra ormanı dikim için Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Çeşmeli Mahallesi Otoban çıkışı eski gişeler mevkiinde tören düzenlendi.  

Törende konuşan Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, yakın zamanda ülkenin asrın felaketiyle karşı karşıya kaldığını anımsattı. Tetikoğlu, depremde ve sel afetinde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirtti.

Tetikoğlu, son yıllarda yeşile ve çevreye her kesimin önem verdiğini dile getirerek,  ‘’Bu güzel gelişmenin kesintiye uğramadan devam etmesi en büyük dileğimizdir’’ dedi.

Bizler atalarımızdan aldığımız güzel çevre ve ormanlarımızı geleceğimiz çocuklarımıza daha güzel devretmemiz gerekiyor diyen Tetikoğlu, ormancıların 21 mart dünya orman haftası ve ağaç bayramını kutladı.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Kömürcü de yaptığı konuşmada Çeşmeli otobanı kenarındaki 2 hektarlık alana, Zambak, mavi servi, Alev ağacı ve mazı bitkisinden olşan toplam 2 bin adet fidan dikildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından fidan dikimi etkinliği gerçekleşti.

Etkinliğe Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Dölek, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Batıkan Ocak, Erdemli Emniyet Müdür Vekili Hanifi Umar, CHP ilçe başkanı Ahmet Dursen Şahin, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, daire amirleri ormancılar ve öğrenciler ile öğretmenler katıldı.