Fidan dikiminde İlçe Sağlık Müdürlüğü sigara ile mücadele birim sorumlusu Yusuf Kürekçi, öğrencilerin alkışları arasında bağlama çaldı, işletme personeli Mahmut Koç da söylediği türkülerle eşlik etti.

Fidan dikme etkinliğine katılan Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, ‘’Biz bu ülkeyi emanet aldık. İnşallah emaneti en iyi bir şekilde çocuklarımıza bırakmak üzere emanet ederiz. Özellikle son iki yıl içinde bu coğrafyada çok büyük yangınlar meydana geldi ciğerlerimiz yandı. Önemli olan bu fidanları dikmek kadar korumakta önemlidir. Birey olarak yeşili korumak üzere yeteri kadar üzerimize düşeni yaptığımıza inanmıyorum. Bazı arazi kapmak rant elde etmek için yetiri kadar koruyamadık. Temennimiz evlatlarımız bizden daha duyarlı olurlar.   Son günlerde insanların duyarlılık göstergeleri arttı’’ dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da konuşmasında bir ülkenin zenginliği sadece yer altı ve üstündeki varlıklarla değil, bizim zenginliğimiz orman varlıklarımızdadır. Dikilen bu fidanlarda insanlarımıza nefes olacak’’ dedi.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü ise bugün 8 hektar sahada yaklaşık 10 bin fidan diktiklerini söyledi. Dikilen fidanları yol kenarlarına özellikle dikildiğini kaydeden Körlü, ‘’Diktiğimiz fidanlar yangınlarda perdeleyici ve vatandaşlarımıza faydalı olması açısından dikiyoruz.   Kırsaldaki köylere gelir getirici olarak keçiboynuzu, yangın önleyici olarak da servi fidanı diktik, iç kısımlarda ise kızılçam fidanlarını toprakla buluşturduk" diye belirtti.

Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı. Erdemli İlçe sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı ve sigara ile mücadele birim sorumlusu Yusuf Kürekçi, beraberinde getirdiği bağlama ile birlikte resital verdi. Kürekçi’ ye işletme müdürlüğü personeli Mahmut Koç, türkülerle eşlik etti öğrenciler de türkülere alkışlarla tempo tuttu.

Fidan dikimi etkinliğine kaymakam Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Jandarma Komutanı Yarbay Erhan Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Mersin Muharip Gaziler Derneği Erdemli Temsilcisi Hamdi Taşyoran, Sosyal Hizmetler Müdürü Halim Ünal, Erdemli Mal Müdürü Emel Gönülay öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.