Hafızlık mezuniyet töreni için Erdemli Belediyesi Kongre Merkezinde düzenlenen törene ilçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İl Müftüsü Aydın Yığman, belediye başkan adayları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, vatandaşlar, hafızlar ve aileleri katıldı.

Hafızlık töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, 2023 yılında yurt genelinde 13 bin 500 hafıza hafızlık belgesi verildiğini, bu rakamın 85 milyonluk nüfusa göre çok az olduğunu belirterek bu rakamın hızla daha yukarılara taşımak gerektiğini söyledi.

Erdemli Müftüsü Hasan Küçük de Mersin genelinde en fazla hafız yetiştiren ilçe olduklarını belirtti. Küçük, ‘’2,5 yıl gibi kısa zamanda hafızlığı tamamlayan 60’ı erkek 20’ si bayan olmak üzere toplam 80 evladımızı hafız yaptık. Evlatlarımıza ailelerine ve eğitim veren hocalarımızı tebrik ediyorum. Hedefimiz daha fazla hafızlar yetiştirmektir’’ dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okundu dualar yapıldı hafızlara hafızlık belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.  

İlçe Müftüsü Hasan Küçük program sonunda programın düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.