AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı beraberinde AK parti Erdemli ilçe başkanı Serdal Kaya ile birlikte projenin ilk etabı olan 42 kilometrelik Çeşmeli- Kızkalesi kesiminde devam eden çalışmaları inceledi.

Karayolları 5. Bölge Müdürü İlhan Aytekin ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Kıratlı, işçilere kolaylık diledi.

Çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Kıratlı, AK Parti iktidarı döneminde vatandaşlara verilen sözlerin yerine getirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğinden dolayı teşekkür eden Kıratlı, "Projenin ilk etabı, 42 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi bölümü. Etap 10 bin metrelik 7 tünel ile 5 viyadükten oluşuyor. Çeşmeli' den Kızkalesi'ne kadar 5 bağlantı yolumuz var. Yaklaşık 8 milyar liralık bir proje" dedi.

Kıratlı, çalışmanın turizme katkısına değinerek, şöyle devam etti: "Proje, özellikle yaz döneminde yerli ve yabancı turistlerle nüfusu çok artan Mersin'imize ulaşım anlamında çok büyük konfor sağlayacak. Proje yeni haliyle hiçbir canlıya, sit alanına, doğal güzelliğe zarar vermeden, yerine göre mevcut coğrafi alanın 20 metre altından tünellerle devam edecek. Başlayan projenin bitiş tarihi olarak sözleşmede 3 yıl görünüyor. İnşallah bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde çalışmaları yakından takip ederek projeyi Mersin'imize kazandıracağız."

Mersin ve Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin de bitme aşamasına geldiğini dile getiren Kıratlı, "Çukurova Bölgesel Havalimanı, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu ve bölgeye yaptığımız hizmetlerle bu yüzyılın hem Türkiye Yüzyılı hem de Mersin'in yüzyılı olacağına inanıyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.