Yapılan açıklamaya göre, Mersin’de galericilik yapmakta olan  (E. K), (H. K.) ve (M. E. K.) isimli şahısların araç satışı adı altında tefecilik usulü ile borç para verdikleri, borçlarını ödeyemeyen şahısları tehdit ettikleri tespit edilmiştir.

Adı geçen şahıslarla ilgili olarak KOM Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği’nce yapılan çalışmalarda şahısların maddi durumu yeterli olmayan veya acil para ihtiyacı olan şahıslara yüksek faizle para vererek karşılığında boş senet aldıkları ve para verdikleri şahıslardan almış oldukları menkul ve gayrimenkulleri birlikte hareket ettikleri şahısların üzerine yaparak veya araç alım – satımı gibi göstererek “Tefecilik” olaylarını gizlemeye çalıştıkları yönünde bilgiler edinilmiştir.

Konu hakkında araştırmaların yapıldığı süreçte 3 müşteki şahıstan toplamda 17.960.000 TL (Onyedi Milyon Dokuzyüzaltmışbin) haksız kazanç sağladıkları tespit edilen (M. E. K.),( H. K.), (M. Ö.),(A. İ.), (T. K.), (R. D.), (F. E.) ve (M. T.) isimli 8 şahsın yakalanması ve delillerin tespiti için şahıslara ait işyeri ve ikamet olmak üzere toplam 10 adreste Özel Hareket destekli operasyon yapılmıştır.

Operasyon sonucunda şüpheli 8 şahıs da yakalanmış olup ayrıca 2 ruhsatsız av tüfeği, sahte olduğu değerlendirilen basın kartı ve alacak verecek kayıtlarının tutulduğu evraklar ele geçirilmiştir.

Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.