Öğrencilerle birlikte sıra bekleyen ve tabldotta yemeğini alan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, daha sonrasında hem öğrencilerle sohbet etti hem de yemeğini onlarla beraber yedi.  Yemek esnasında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, öğrencilerin daima yanlarında olduğunu ve yaşadıkları her türlü sorunda direkt kendisine ulaşabileceklerini söyledi.

Yemek sonrasında tek tek masaları gezerek diğer öğrencilerle de sohbet eden Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, öğrencilerin yemekhane de başlayan yeni dönem ile ilgili görüşlerini de aldı. Yemeklerin lezzetinden ve kalitesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler, gerçekleşen bu hizmetten ötürü başta Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar olmak üzere tüm personele teşekkür ettiler.

Yemekhane çıkışında Cumhuriyet Alanı’ndaki sosyal alanlarda da öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, burada da öğrencilerle sohbet etti ve kendilerinden gelen soruları yanıtladı. Öğrencilerin fiziki alt yapı, ulaşım, akademik ve idari konulardaki taleplerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Mersin Üniversitesi olarak öğrenci odaklı yapımızla, öğrencilerimizin memnuniyetini daima yüksek tutmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize başta eğitim öğretim faaliyetleri olmak üzere; barınma, ulaşım, beslenme, sosyal ve kültürel olanaklar açısından en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bundan sonra da öğrencilerimiz ve personelimiz için en iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız.” ifadelerini kullandı.