Şenlikle ilgili gazetecilere konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 10 gün önce Toroslar’ dan kamyonlar dolusu kar getirerek kar şenliği düzenlediklerini şimdi de çocukların doyasıya eğlenip oynamaları için ‘’Çocuk şenliği’’ düzenlediklerini söyledi.

Dünyanın tüm güzelliklerinin çocuklarla birlikte olduğunu söyleyen Tollu gazetecilere yaptığı açıklamada,   ‘’Aydınlık ve modern Türkiye’mizi emanet edeceğimiz çocuklarımız burada. İyi ki bu kadar insanının hizmetkarı kıldı bizi. Bu manzarayı görünce duygulanmamak mümkün değil. Görevde kaldığım 15 yıl içinde ülkemizin daha müreffeh ve güzel olması için çalıştım. Hizmet ederken ülkemizin nice yüzyıllarca hür ve bağımsız yaşasın diye hareket ettik. Gençlerimizin yarınlara iyi yetişmesi adına diktiğimiz fidanların meyve verdiğini görmek mutlu ediyor. Bu etkinlikte gençlerimiz geleceğimizin umutları çocuklarımız güzel bir şekilde eğlenecekler’’ dedi.

Biz 15 yıl boyunca ciddi yatırımlar yaptık diyen Tollu, ‘’Çocuklarımızın gelecek için iyi yetişmesi adına ciddi gayretlerimiz oldu. Şimdi onların eğlenme zamanı onlar için TRT’nin rafadan tayfa ekibi geldi onlar burada, okullarımızın halk oyunları ekipleri burada. Yapılan tüm hizmetler çocuklarımızın yüzünün gülmesi içindir’’ diye konuştu.

Cumhur İttifakı mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan da yaptığı konuşmada, cumhuriyetimizin teminatı yarınlarımızın umudu çocuklarımızın bu tür etkinliklerde mutlu olduğunu görmenin kendilerini de mutlu ettiğini dile getirerek bu organizasyonu düzenleyen Erdemli belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür ettiğini kaydetti.

Cumhur İttifakı Erdemli Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara da yaptığı konuşmada, göreve geldiğimizde birçok projeyi hayata geçireceğiz ancak en önemli proje ve planlarımız çocuklarımıza yapılan yatırımlar olacak. Bizim parolamız ‘’Mutlu Erdemli, Mutlu Çocuklar’’ diyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz onların burada aileleri ile birlikte neşe içinde eğlenmeleri bizleri mutlu ediyor’’ diye belirtti.

Binlerce Miniğin aileleriyle birlikte katıldığı Çocuk şenliğinde çocuklara balonlar dağıtıldı, yüz boyaması yapıldı, trombolinlerde oynandı, belediye ritim ekibi gösteri sundu. TRT Rafadan tayfa ekibi de gösteriler sundu. Çocuklar ve aileler bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını istedi.