Mersin Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Yalçın Sakın, balıkçı teknelerinden denize attıkları ağlarına içerisinde pirinç bulunan çuvallar takıldığını bu çuvalları çıkartmak için zorluklar yaşadıklarını söyledi.

Yalçın Sakın, Mersin körfezinde karides avlak sahalarının olduğunu burasının aynı zamanda limana girecek gemi demirleme sahası olduğunu belirterek, ‘’Demirleyen gemiler burada fazla ya da çürüyen malzemeleri denize atıyorlar bu da çevre ve deniz kirliliğine neden oluyor. Denizlerimizi kirletmeyelim’’ dedi.

Trolcüler denizin düşmanıdır derler ancak trolcüler denize atılan ne var ise temizleyen çöpçülerdir. Gerçekten bu doğayı korumamız gerekiyor. Şurada 62 çuval her biri 50 kilo ağırlığında kısa taneli pirinç çuvalı var. Denize ne diye atıldı bilmiyoruz. Aç insanlar varken bu çuvallar neden denize dökülüyor anlam veremedik. Bu çuvallar bizi çok uğraştırdı. İki tane tekne kaldıramadık. Ağlar parçalandı ve çuvalları indirmek için kurtarıcı getirdik.  Bir tanesinin vinç direği aşağı düştü.  Çuvalların ağırlığı ağlarımıza zarar verdi her bir ağımız 25 ile 30 bin lira arasında’’ diye konuştu.