Anma etkinliği Erdemli Belediyesi Sahil Bandı Dr. Devlet Bahçeli Meydanında Atatürk anıtına ilçe Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ile belediye başkanı Mükerrem Tollu’nun çelenk koymasıyla başladı.

Program, saat 09.05’te sirenlerin çalmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören belediye Kültür Merkezinde Akdeniz Orta Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan programla devam etti. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmanın ardından Atatürk’ün yaşantısından derlenen sinevizyon gösterisi ve öğrenci korosunun oratoryo sunumu ile devam etti.

10 Kasım nedeni ile okullarda açılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinlik özel bir AVM’de öğrencilerin derece alan Atatürk konulu resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi, Halk Eğitim Merkezi kurslarının açtığı sergiler gezildi.

Programa ilçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu, belediye beaşkanı Mükerrem Tollu, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Gündüz,  Mersin Barosu Erdemli Temsilcisi Erhan Cırık, Erdemli Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Erhan Erdoğan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.