MHP Mersin KAÇEP il Başkanlığı ve Mersin Erdemli Belediyesi iş birliği ile Türk Polis Teşkilatı’nın 178'inci kuruluş yıl dönümü kapsamında, ‘Kadınlar Şehitler için Yürüyor’ yürüyüşü düzenlendi,  kadınlar net mesaj verdi.

Kimi çocuklarını babalarına bıraktı geldi, kimi işinden çıktı geldi. Ellerinde ay yıldızlı bayraklarla bir araya gelen yüzlerce kadın, Polis Haftası kapsamında şehitler için Erdemli Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. ‘Kadınlar Şehitlerimiz İçin Yürüyor’ pankartlarıyla kadınlar Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran takımı öncülüğünde yürüdü. Bazı kadınların eşleri çocuklarıyla birlikte yürüyüşe eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüşte kadınlar renkli görüntüler oluştururken,  ‘Kadınlar Şehitler için Yürüyor’  korteji Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda edilen dualarla son buldu. Yürüyüşün ardından Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda 10 bin kişi ise aynı anda iftar sofrasında buluştu. Alanı tıklım tıklım dolduran 10 binin üzerinde Erdemlili Ramazan Ayı’nda gönül sofrasında birlikte dua edip,  iftar yaptı.

Erdemli’ye yakışan bir yürüyüş gerçekleştiğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Bugün malumunuz Polis Haftamız. Polis Haftamız münasebetiyle Erdemli kadın kollarımızın gerçekleştirdiği mükemmel bir yürüyüş oldu. Bu tabi önünde mehter ile birlikte yüzlerce kadınlarımız şehitlerimize saygılarını, şehitlerimize minnetlerini, şehitlerimize olan dualarını gerçekleştirdi. Ben gerçekten yüzlerce kadınımızı buluşturan Erdemli KAÇEP Başkanlığımıza hassaten çok teşekkür ediyorum. Erdemliye yakışan bir güzelliği, Erdemlimizde sergilemiş oldular. Bugün aynı zamanda iftar programımızdı, merkezi iftarımızdı. Malumunuz her mahallede bir iftar programı düzenliyoruz. Bugün de Erdemli Merkez mahallemizde iftar programımızı icra ettik. Erdemlimizin Erdemli insanları var burada. Binlerce insanımız bugün burada iftar açmanın huzurunu, mutluluğunu Ramazan’ı birlikte karşılamanın huşusunu yaşadık” diye konuştu. 

Yüzlerce kadınla şehitlere vefa yürüyüşü düzenledikleri için gurur duyduğunu ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Kaçep İl Başkanı Fadime Şen,  ‘Biliyorsunuz bu hafta Türk Polis teşkilatımızın kuruluşunun 178. yıl dönümünü kutluyoruz. Bizler de KAÇEP İl Kadın Kolları olarak polislerimizin, asker şehitlerimizi anmak amacıyla kadınlarımızla beraber bir vefa yürüyüşü düzenleyelim istedik. Bugün de binlerce kadınlarımızla beraber Erdemli’den başlatacağımız yürüyüşümüze sizler de hoş geldiniz diyorum. Allah razı olsun efendim” diye konuştu.

‘Kadınlardan Büyük Destek’

 Küçük çocuklarını babalarına emanet eden kadınlar ellerine bayrakları aldı kortej eşliğinde net mesaj verdi.Şehitleri anma yürüyüşüne geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Gülseren Obruk, “Şehitlerimizi anmak için onun için geldik buraya, toplandık” diye konuştu.

Şehitlere rahmet dilediğini ifade eden Fatma Toprak, “ Allah’tan rahmet diliyoruz şehitlerimize de cennet mekânları olsun” diye konuştu.

Öte yandan yürüyüş Erdemli Belediyesi’nin düzenlediği toplu iftar programı ile sona erdi.