Programın açış konuşmasını yapan Erdemli İlçe Müftüsü Hasan Küçük ailelere teşekkür etti. İlçe Müftüsü Küçük, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın uhdesinde 27 Haziran'da başlayan yaz Kur'an Kurslarımızda eğitim öğretim sona erdi. 22 Yatılı Kur'an Kursumuzda1700, camilerimize birlikte yaklaşık 7000 yavrumuza Kur'an eğitimi, dini bilgiler ve milli ve manevi değerlemizin verildiği değerler eğitimini verdik. Erdemli'mizde dini ve hayri hizmetler yapılırken hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmayan Erdemli'mizin kadirşinas insanlarına ayrıca teşekkür ediyorum.

Bugün burada belgelerini vereceğimiz hafızlarımızın sevincini sizlerle paylaşıyoruz. Hafızlarımızın yetişmesinde ailelerimizin ve Erdemli’nin gönül insanlarının katkısı ve destekleri var. Yazın sıcak günlerinde yaz Kurslarımıza devam eden yavrularımıza, çocuklarını Kurslarımıza gönderen ailelerine, bizlere her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Erdemli insanlara ve Kur'an kurslarımızda görev yapan din görevlilerimize ve Kur'an Kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Hafızlık Tespit Sınavına girerek Hafızlık belgesi almaya hak kazanan 12 erkek, 5 kız hafızın belgelerinin verilmesi sonrasında Tasavvuf Müziği sanatçısı Esat Aydoğan'ın vermiş olduğu konser ile program sona erdi.

Yaz Kur'an Kursları kapanış programına Erdemli İlçe Müftüsü Hasan Küçük, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Topçu, Alata Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Ünlü, Siyasi Parti Temsilcileri, STK temsilcileri, İlçe vaizleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.