Türbe İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Semra Doğru, ‘’Türbe İlkokulu ve öğretmen ve velileri olarak 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremden etkilenerek bölgemize gelen depremzedelere, pansiyon yurtlar ve evlerdeki konuk edilenlere Yörük sıkması,  börek ve yufka bazlaması hazırlayıp veriyoruz. Allah bir daha böyle depremler yaşatmasın. Birlik ve beraberlik içinde depremzedelerimize destek olmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Türbe İlkokul velilerinden Seher Demirbaş ise birlik beraberlikten kuvvet doğar diyerek veliler bir araya geldiğini belirterek, ‘’Türbe İlkokulu velileri olarak okulun tatil olmasını da iyi değerlendirerek depremzedeler için sıkma börek yapıp gönderiyoruz. Birlik ve beraberlikten kuvvet doğar diyerek elimizden geldiğince depremzedelere destek olmaya çalışıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun’’ diye konuştu.

Türbe İlkokulu öğretmenlerinden Emine Şahin, veliler ile birlikte hazırladıkları sıkma ve börekleri depremzedelere gönderdiklerini belirterek şöyle söyledi: ‘’6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli iki ayrı deprem yaşadık ve bu depremden 12 il etkilendi özellikle de Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep gibi illerimiz büyük zarar gördü. Burada yaşayan insanlarımızın evleri yıkıldı yakınları göçük altında kaldı.

Kimileri saatler sonra yaşama tutup kurtuldu kimileri de yaşamını yitirdi. Ölenlere rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bölgemiz depremzedelerin en yakın ulaştığı yerlerin başında geliyor. Gelen insanlarımız günlerdir ekmek yiyip su içmemişler. İşte okuldaki öğretmen ve veliler bir araya gelerek katkı sunalım diye sıkma börek ve bazlama yapıp dağıtıyoruz’’ şeklinde ifade etti.