Bu tesiste sadece 330 kişi tedavi sonrası yaralı depremzede kalıyor.

Hastanedeki tedavilerinin ardından enstitü misafirhanelerinde konuk edilen depremzedelerden Mehmet Atlı,  ‘’Depreme Hatay Kırıkhan’da yakalandım. Deprem ve enkazdan kurtulup Erdemli’ye geldik. Önce Erdemli Devlet Hastanesinde tedavi olduktan sonra devlet deniz kenarındaki yeşillikler içinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü tesislerine yerleştirdi.

Var olsun devletimiz ve Allah zeval vermesin. Sıcak bir yuva verdi şimdi rahatız. Doktorlar gelip sürekli sağlık kontrolü yapıp kronik rahatsızlığı olanlara da ilaçlarını veriyor. Her türlü ihtiyacımız karşılanıyor’’ dedi.

Depremin anlatılacak gibi olmadığını ide getiren Atlı,  ilk depremde evimiz metrelerce yukarı çıkıp indi ancak ikinci depremde evimiz yıkıldı ve ölen yakınlarımız komşularımız oldu diyerek şöyle konuştu:

‘’Bizim3 kişilik kiracımız vardı bina çökünce alt katta yaşamlarını yitirdi. Üç gün sonra cenazeler çıkartıldı. Depremi anlatamıyorum. Vefat edenler arasında amcamın çocukları,  kayınvalidem, teyzemin çocukları öldü biz sağ çıktık. Ölümüz çok fazla.’’

Hatay merkez Antakya’da depreme yakalandığını belirten Ali Özkan ise, depremin olduğu gece saat 03.30 gibi kalkıp abdest alıp teheccüt namazı kıldığını ardından da Kur’anı kerim okumaya başladığını belirterek,  ‘’Sabaha karşı saat 04.20’de deprem başladı. Eşimle oturup şahadet kelimesi getirdik. Deprem 1,5 dakika kadar devam etti. Deprem durunca üzerimize almamız gerekenleri alıp dışarı çıktık. Dışarıdaki arabada sabahladık. O esnada kuvvetli de yağmur yağdı. İkinci depremde telaşeden hissetmedik. Depremde kardeşim ve gelini çöken binanın altında kalarak yaşamlarını yitirdiler. Biz yaşıyoruz. Allah devletimizi milletimizi eksik etmesin. Tarım Bakanlığına bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde yaşıyoruz ve bakım süper. Şimdilik hiçbir sıkıntımız yok. Görevliler sürekli bizlerle ilgilenip sıkıntı var mı diye soruyorlar’’ ifadesini kullandı.

Depreme Hatay’ın Samandağı ilçesinde yakalandığını ve yakınlarını kaybettiğini belirten Süha Akyol, depremle ailesinin her tarafa savrulduğunu Erdemli de bazıları ile buluştuğunu belirterek, ‘’Bizim ve kızımın evi yıkıldı. Kocam ve kızımın ailesi Samandağında kaldı. 20’nin üzerinde yakanımız vefat etti, daha da çıkartılıyordu.  Hatay çok soğuk ve ev olmadığı için donuyoruz. Ben de Erdemliye geldim’’ diyerek gözyaşları döktü.

Gönüllülerden Halime Yılmaz ise,  depremin yaşandığı ilk günden itibaren Alata Araştırmanın sosyal tesislerine hastanede tedavisi yapıldıktan sonra gönderilen depremzede dostlarımıza ailemle birlikte yardımcı olmak için buradayız.  Halkımız depremzedelerimiz için desteğini esirgemiyor. Eksiğimiz şu an yok, talep gelirse anında temin ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Depremzedelerden gelen tüm taleplerin anında karşılandığını vurgulayan Yılmaz, sosyal tesislerde kalan depremzedeler için kurumdan üç öğün sıcak yemek verildiğini belirterek bizler yanlarında manevi güç olarak durmaktayız diye belirtti.