Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde hissedilen hava sıcaklığı Mersin’de hayatı olumsuz etkiliyor. Vatandaşların yoğun olduğu yerlerde, bir nebzede olsun vatandaşları serinletmek için Erdemli Belediyesi kolları sıvadı.


Hava sıcaklığının neminde etkisiyle 40 dereceyi geçtiği Mersin’de, Erdemli Belediyesi kapalı Pazar yerlerine ve hastahane önüne, ‘açık hava serinletme sistemi’ kurdu.

Sıcak havalarda vatandaşların ve üreticilerin işlerini rahatlıkla yapabileceği bir ortam oluşturma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu kapsamda açık hava serinletme sistemlerini kurduklarını vurguladı.

Başkan Tollu, “Erdemli’miz de kapalı Pazar yerlerimizde vatandaşlarımızın rahat bir şekilde alışveriş yapmaları için açık hava serinleme sistemi kurduk. Vatandaşlarımızın bu sıcaktan etkilenmemeleri adına, elimizden gelen her türlü gayreti sürdürüyoruz” diye konuştu.


Öte yandan kurulan, açık hava serinleme sisteminden vatandaşlarda pazarcı esnafı da çok memnun.
Memnuniyetini ifade eden Mehmet Çetin, “ Kim yaptıysa çok güzel, emeklerine sağlık” diye konuştu.
Memnuniyetini ifade eden bir diğer vatandaş Hayrettin Arslan ise “ Havalar felaket yanıyoruz, serinletme sistemi güzel memnunuz” diye konuştu.