Çocukluğunda oyuncaklara ulaşmanın neredeyse imkânsız olduğu köyünde kendisine verilen atık malzemeleri oyuncağa dönüştürerek akranlarını sevindiren Ercan, o zamandan bu yana kendisini daha da geliştirerek köyünde komşularının da katıldığı mini sergi açtı.

Mustafa Ercan kendisine atık malzeme getiren çocuklara yaptığı oyuncaklardan da hiçbir ücret almadan hediye ediyor.

Oyuncaklara çocukluğundan bu yana büyük ilgi duyduğunu belirten Mustafa Ercan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çiftçi, "Çiftçilik yapıyorum. Çocukluğumdan bu yana traktörlere karşı merakım var, atık malzemeleri değerlendirerek çeşitli traktörler yapıyorum. Onlarla uğraşmaktan zevk alıyorum, hoşuma gidiyor. Bugüne kadar yüzün üzerinde oyuncak yaptım. Bunları satmıyorum, yeğenlerime, kuzenlerime ve bana oyuncak yap diyen çocuklara özellikle bayramlarda hediye ediyorum. Bunları hanımların kullanıp attığı eski tencere, tost makinelerinden yapıyorum. Çocuklar ve komşular alüminyum süt tencerelerini getirip bana veriyorlar. Tarımda giydiğimiz lastik ayakkabılar yırtıldığında bıçakla tek tek motifler veriyorum, teker yapıyorum. Sprey kutularından jant yapıyorum. İkisini birleştirince harika bir teker ortaya çıkıyor. Bunları çocuklara, gelecek nesillere öğretmek istiyorum" dedi.

Küstülü köyü Muhtarı Ali Issı'da çocukluklarında oyuncaklara ulaşmanın imkânsız olduğu zamanlarda Mustafa Ercan'ın yaptığı oyuncaklarla oyunlar oynadıklarını dile getirdi.

Issı, "Mustafa kardeşimle beraber büyüdük. Köyümüz kırsalda olduğu için oyuncaklara ulaşmak mümkün değildi. Mustafa'nın atık malzemelerden meydana getirdiği oyuncaklarla beraber büyüdük. Mustafa iyi bir yetenek. Köylüler ellerindeki atık malzemeleri buzdolabı, alüminyum kap, plastik ayakkabıların ökçeleri, bunları getiriyorlar, Mustafa'da bunları çocuklara oyuncak olarak dönüştürüyor. Hiç kimseden para almıyor. Böyle bir yeteneğin kaybolmasını istemiyoruz. İnşallah yerine birini yetiştirir" diye konuştu.

Ercan'ın kız kardeşi Meliha Aytekin de, "9 kardeşiz, Mustafa çok becerikli, elinden gelmeyen bir şey yok. Araba tamir eder, atık malzemelerden çeşit çeşit oyuncaklar yapar. Çok başarılı, bir yerlere ulaşmasını istiyorum kardeşimin. Oyuncaklara karşı çok ilgisi vardı, genelde traktör ve kamyonlara.  Bulduğu bir demir parçasını bile bir şeylere dönüştürürdü" diye konuştu.  

Ercan'ın küçük yeğeni Barış Kökten ise "Oyuncaklar yapıyor bizim için, çok seviniyoruz, bize hediye ediyor. Eski atık malzemeleri değerlendirmesi çok güzel bir şey. Dayımın bu mesleğini ben devam ettireceğim" ifadesini kullandı.