Mersin Bizim Platformu ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle düzenlenen "Mersin Yerel Basın Çalıştayı"nda çıkacak sonuçlar MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal tarafından ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla birlikte Meclis'e sunulacak.


"Mersin Bizim Platformu" başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin'in tüm sektörel sorunlarının ve eksikliklerinin tespit edilip çözümü için "Mersin Bizim Platformu" nu kurduklarını söyledi.


Milletvekili Uysal "Biz göreve gelmeden önce adaylık sürecimizde yaptığımız ilk iş şehrin tüm sektörlerinin sıkıntılarını belirlemek oldu. Bunun için tüm Mersinli hemşehrilerimizin kentin gelişimi ve sorunlarının ortadan kaldırılması için kurmuş olduğumuz "Mersin Bizim Platformu"na destek vermesi gerekiyor. İlk çalıştayımızı siz değerli basın mensuplarımızla gerçekleştirmek istedik. Öğrendim ki bu çalıştay sizin için düzenlenen ilk çalıştaymış. Bunun mutluluğunu yaşadığımı belirtmek istiyorum.  şeklinde konuştu.


MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal "Mersin Yerel Basın Çalıştayı" sayesinde Mersin basın lobisini oluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek "Şimdiye kadar siz bizi desteklediniz. Peki biz basın sektörü için neler yapabiliriz? İşte bunun için bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Mersin basın lobisini oluşturduktan sonra sektörün en belirgin sorunlarını ortadan kaldıracak sonuçları ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacağım. Siz bizim için çok kıymetlisiniz. Katıldığınız için teşekkür ediyorum. Cemiyet başkanımız Rüstem Kaya Tepe'ye verdiği koşulsuz destek için de minnettarım." ifadelerine yer verdi.


"Mersin Yerel Basın Çalıştayı"nın ikincisinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirmek istediklerini de sözlerine ekleyen MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal her zaman basını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Nişantaşı Eğitim Vakfı eğitmenleri tarafından "Dijital Medya Çalışmaları ve İnternet Gazeteciliği" sertifikalı eğitim verildi.


"Mersin Yerel Basın Çalıştayı"nın ikinci oturumunda ise yerel basının sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.


"Mersin Bizim Platformu" tarafından ilki basın mensupları için düzenlenen "Mersin Yerel Basın Çalıştayı" tamamlandıktan sonra her sektör içinde çalıştaylar devam edecek.

Diğer çalıştaylar ise şöyle;


"Mersin Tarım Çalıştayı, Tarsus İl Çalıştayı, Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı, Mersin Lojistik Çalıştayı, Mersin Sanayi ve Ticaret Çalıştayı"