Başkan Tepe, büyük mücadelelerin sonucunda alınan zaferlerin, Cumhuriyet'in ilanıyla sonuçlandığının altını çizerek, Cumhuriyet'in 100. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu ve onurunu yaşadığını belirtti.

Mgc Başkanı Rüstem Kaya Tepe, mesajının devamında, '' Cumhuriyet, Türk Milleti'nin esarete boyun eğmeyerek, işgalcilerle yaptığı mücadele bu milletin eşsiz gücünü ve bağımsızlığa olan inancının en büyük kanıtıdır. Bizlere düşen, Cumhuriyet'in bu 100. yılında, kurucumuz, önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği, uygar ve çağdaş bir medeniyete ulaşmak için, önümüzdeki yüzyıllar boyunca mücadele etmektir. Elbette zaferler kolay kazanılmaz. Ancak Türk Milleti'nin zekası, iradesi ve kendine olan inancı, önümüzdeki yıllarda, her türlü engeli aşacak güce sahiptir.'' ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Mücadelesinin ardından elde edilen zaferler sonrası Türk Milleti'nin Cumhuriyet ile yönetilmeyi tercih etmesi ve bu doğrultuda tüm dünyaya, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye, ifade ve düşünce özgürlüğüne ne kadar önem verdiğinin büyük bir haykırışı olduğunu ifade eden Mgc Başkanı Rüstem Kaya Tepe, '' Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılında, yerel basın olarak demokrasi ve ifade özgürlüğü için mücadeleye devam etme noktasında büyük bir hassasiyet bilinci taşıyoruz. Mesleğimizin onuru ve gururu, taşıdığı büyük sorumlulukla hareket ederek, Cumhuriyetimizin temelini oluşturan değerlere sonuna kadar hizmet edeceğimize yürekten inanıyor ve bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı, kahramanlık destanlarıyla ölümsüzleşen, istiklal mücadelesinin taçlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı 100. yılında gururla kutluyorum. Tüm bu mücadele ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti yolunda başta Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emek veren tüm kahramanları saygıyla anıyor, kurdukları cumhuriyetin koruyucusu olacağımızı temin ediyoruz.'' dedi.