Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan, Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesindeki (Liparis) otele yerleştirilen 2 bin depremden etkilenen aileler ile görüştü, depremzede çocuklara oyuncaklar dağıttı.

Yıldız Pehlivan, hiç merak etmeyin evleriniz de yapılacak sizler de yeniden topraklarınıza geri döneceksiniz diyerek, ‘’Milletimizin başı sağolsun. Büyük afette yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Peş peşe gelen Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki ayrı depremde evler yıkıldı ölenlerimiz oldu yıkık altında kalanlar oldu. Asrın afetinin yaraları el birliği ile sarılacaktır. Hiç merak etmeyin devletimiz de milletimiz de çok büyük,  bu afeti de birlikte atlatacağız’’ dedi.

Depremzedeler ile tek görüşen Yıldız Pehlivan, daha sonra depremden etkilenen çocukları ziyaret ederek, onlara oyuncaklar dağıttı.

Depremzelerden Nedim Kavukoğlu, depreme Hatay Antakya’ da yakalandıklarını belirterek, acı ve yıkımın çok büyük olduğunu belirterek, ‘’Antakya denilen bir yer yok artık herşey yerle bir oldu. Büyük Türk devleti bizlere kucağını açtı. Devletten başka hiçbirşeyimiz yok ki. Bize kucak açıp bakanlardan Allah razı olsun’’ diye belirtti.

Hatay’ın Defne ilçesinde ikamet ettiğini dile getiren Kavukoğlu gazetecilere şunları söyledi: ‘’Oğlumun ve kızımın evi Hatay merkez Antakyada idi tamamı yıkıldı. Bizim ev yıkılmadı ancak oturulacak gibi değil’’ şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’tan gelen bir çocuk ise şöyle konuştu:‘’Benim hiç oyuncağım yoktu. Deprem sayesinde burada oyuncağım oldu ve ben çok mutlu oldum. Sağolasın Yıldız Pehlivan anne. Bize burada çok iyi bakıyorlar.’’

Otelde kalan depremzede çocuklara palyaçolar eşliğinde illizyon gösterileri, danslar yaptırılırken  çeşitli oyunlar da oynandı. Çocukların oyunun vali Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan da izledi.  Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri de depremzedelerle görüşerek pisikolojik destek verdi. Otel kuaförü ise misafirlere kişisel bakım yaptılar.