Genelde Mersin bölgesine gelen tatilcilerin çoğunluğunun deprem bölgelerinden gelenlerden oluştuğunu belirten Çalışkan, yaptığı açıklamada, sezonun hareketlenmeye başladığını belirterek, ‘’Ülkemiz özellikle de bölgemiz asrın felaketini hep birlikte yaşadı. Bilindiği gibi bölgemize gelen tatilcilerin çoğunluğunu bu bölgeden gelenler oluşturmaktaydı, ancak bu yıl felaketin ardından gelemeyecekleri kanaatindeyiz. Depremzedelerin oluşturacağı boşluğu okulların tatil olması ve gurbetçi tatilcilerimizin dolduracağı kanatindeyiz’’ dedi.

Yine de bu yıl turizmden umudumuz çok yüksek diyen çalışkan şöyle konuştu: ‘’Her ne kadar asrın felaketi iki ayrı depremi yaşasak da turizm sezonunun iyi geçeceğinden ümitliyim. Çünkü depremle oluşan boşluğu yurt dışından gelecek olan gurbetçi tatilcilerimiz ve bayram sonrası okulların tatile girmesiyle bu boşluğu dolduracaktır. Yaptırılan rezarvasyonlara bakıyorum genelde yurt dışından yaptırılıyor. Bölgemizin turizmdeki doluluktan mahrum kalmayacağına inanıyorum.’’

Yaşanan depremin ardından ülkemiz iyi bir demokrasi sınavı verdi ve başarılı bir seçim atlattık diye belirten Çalışkan, ‘’Önümüzde yerel seçim var ve inşallah onu da atlattıktan sonra önümüzde 4 yıl gibi bir zaman var. Bu zaman zarfında herşeyin iyi olacağına inanıyorum’’ şeklinde konuştu.