UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde yer alan Doğu Akdeniz’in önemli turizm merkezlerinden Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi tatil merkezinde vatandaşlar hava şartlarının uygun olmasını fırsat bilerek denize giriyor, sahil boyunda çocukları ile yürüyüş yapıyor.

Hava sıcaklığının 22, deniz suyu sıcaklığının ise 17 derece olduğu Kızkalesi’ne Sivas’tan tatile gelen Mesut Eroğlu ve arkadaşları gazetecilere, ‘’Sivas’ın Gemerek ilçesinden geldik ve hava sıcaklığı eksi 1-2 derecelerde Kızkalesi’nde ise 20-22 derece. Geçen yıl bu tarihlerde her taraf kardan geçilmezdi ancak bu sene kar yok fakat soğuk çok. Biz de somestir tatilini fırsat bilerek Mersin’e tatile geldik. Sivas’a göre Mersin sahillerinde yaz havası var ve biz de arkadaşlarımızla denize girip kuma gömüldük. Sivas soğuğuna göre burası şuan yaz gibi geldi bize. Hava çok güzel burası adeta cennet gibi. Yani ocak ayında deniz keyfi yaşadık’’ dedi.

Kızkalesi’nde kimi vatandaşlar Kızkalesi önünde anı fotoğrafı çekerken kimileri de çocukları ile sahilde yürümeyi ve top oynamayı tercih etti.