Erdemli ilçesinde kırsal mahallede yangın çıkan evde ölen anne ve oğlu ile yanmış arabasında ölü bulunana babanın cenazeleri toprağa verildi.

İlemin Mahallesi'nde dün çıkan ev yangınında hayatını kaybeden Nurgül Kaya (33) ve oğlu Emrullah Kaya (13) ile kırsal mahalleye 4 kilometre uzaklıkta yanmış araç içerisinde ölü bulunan Neşet Kaya'nın (40) cenazelerinin hastanedeki işlemleri tamamlandı.

Yakınları tarafından alınan cenazeler helallik alınması için evlerinin önüne getirildi. Burada alınan helalliğin ardından cenazeler mahalle mezarlığına götürüldü.

Kılınan namazın ardından cenazeler toprağa verildi.

Jandarma ekiplerince olayla ilgili H.E'yi (35) gözaltına alındı. Jandarmaki işlemlerinin ardından H.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İddiaya göre, şüpheli H.E'nin yangında hayatını kaybeden Nurgül Kaya'nın alyansını bir kuyumcuya sattığı öğrenildi. H.E'nin kuyumcudan alyans karşılığında para alması güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Bu arada, şüphelinin cinayetleri ailenin yaklaşık 800 bin liralık ziynet eşyasını çalmak için olayı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Erdemli ilçesinde dün, ilçeye yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki İlemin Mahallesi'nde 2 katlı evin üst katındaki dairede henüz belirlenmeyen nedenle çıkan yangında Nurgül Kaya ve oğlu Emrullah Kaya'nın yaşamını yitirdiği belirlenmiş, mahalleye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta yanmış araçta ise vücudunda yanıklar olan baba Neşet Kaya'nın cansız bedeni bulunmuştu.