Özellikle egzotik kuşların ağırlıkta olduğu kuş cenneti çiftliğinde benekli alageyik, deve kuşu, renk renk tavus kuşu çeşitleri, sülün çeşitleri, bıldırcın, keklik, kaz,  ördek,  kuğu, hindi, güvercin, İran kekliği, keçi, koyun ve 15 türden 150 çeşit kuş bulunuyor.

Tesise simurg (zümrüdü anka) kuş cenneti çiftliği adını veren  Ahmet Öğer ilçeye bağlı 850 rakımlı Yeniyurt Mahallesinde kuş ve hayvan çiftliğini 40 dekar arazi üzerine kurduğunu belirtti. Öğer, önümüzdeki günlerde çiftliği ziyarete gelenlerin toplamaları için organik sebze ve meyve bahçeleri ile aslan, kaplan ve maymun ve diğer türleri de getireceğini kaydetti.

Kuş çiftliğini ziyarete sadece yerli halkın değil bölgeye tatile gelen Avrupa ülkelerinden Almanya, Fransa, İngiltere, Polonya, Hırvatistan, Romanya gibi ülkelerden yabancı ziyaretçiler de geliyor. Kuş çiftliğinin yanı sıra Yörük kültürünü yansıtan eski eşyaların da sergilendiği kuş çiftliğinde misafirlere yöresel sıkma, ayran ve gözleme ikram ediyor.

Rahatsızlığı nedeni ile önce bıldırcın yumurtası ardından da mavi yumurta yumurtlayan tavuk aldığını ve çoğalttığını kaydeden Ahmet Öğer, şöyle konuştu:

‘’6 yıl önce ağır bir rahatsızlık yaşadım. Doktorların verdiği ilaçların yanı sıra çevredeki sevenlerimiz de bana bıldırcın ve mavi yumurta yememi tavsiye ettiler. Tedavim için eşim sürekli yumurta topluyordu. Bir gün böyle olmayacak biz bıldırcını ve mavi yumurtayı elde edeceğimiz tavuklardan alalım dedik ve aldık beslemeye başladık çoğalmasını sağladık. Tavuklarla uğraşmak rahatsızlığıma iyi geldi.

Bu sefer diğer kuş türlerinin yanı sıra benekli alageyik, koyun keçi ve deve kuşu gibi hayvanların içinde yaşayacağı kuş çiftliği kurdum. Kuşlarla uğraşmak bana terapi gibi geldi ve iyileştim. Kuşlarla geyiklerle uğraşmak bana huzur veriyor, onları görmeden edemiyorum. Onlarla zaman su gibi akıp geçiyor. Çiftlikte sadece kuşlara yer açmadım ayrıca Türk Yörük kültürünün geleneksel el yapımı eski eşyalarında sergilendiği ‘eski eşya müzesi’ oluşturdum. Şimdi kuş çiftliğimiz yerli ve yabancı ziyaretçilerle dolup taşıyor.’’

Çiftliğe gelen ziyaretçilerin her türlü rahatını düşünerek, geleneksel köy evinden bungalo evlere kadar tüm konforn sunulduğunu ifade eden Öğer, misafirler için geleneksel Yörük sofrası kurduklarını dile getirdi.

Öğer, burada sıkma, ayran ve börekler hazırlayıp ikramı yaptıklarını ileriki günlerde ziyarete gelenlerin kendisinin toplayacağı organik sebzelik ekimi yapacaklarını vurgulayarak, ‘’40 dekar alan üzerine kurduğumuz hayvan çiftliğine gelen ziyaretçiler gitmek istemiyor. Çiftliğimiz büyükşehirlerdeki hayvanat bahçelerini aratmıyor. Buraya gelen aynı zamanda tertemiz yayla havası teneffüs ettiği gibi ikram edilen ürünlerin tamamını da çiftlikte ailem tarafından üretiliyor’’ şeklinde konuştu.

Kuş çiftliğini, Erdemli Özel Eğitim Uygulama Okulunun ev sahipliğinde Avrupa Birliği Öğrenci Değişimi Projesi kapsamında Polonya’ da bir özel uygulamalı okulda yönetici olan Sylwia Jurkiewicz Erasmus projesi ile Türkiye’ye geldiklerini belirterek, burada unutamayacakları günler yaşadıklarını Türk konuk severlilğini unutamadıklarını ifade ederek, kuş çiftliğini de gezdiklerini söyledi. Jurkiewicz, özel öğrencileri bu tür kuş çiftliklerine geziye götüreceklerini çocukların buna ihtiyacının olduğunu kaydetti.