Deniz kaplumbağalarının uğrak yerlerinden olan aynı balıkçı barınağına bu kez pelikanlar misafir oldu. 321 kilometrelik Akdeniz'e kıyısı olan Mersin'de zaman zaman renkli görüntüler yansıyor. Caretta, carettaların sürekli uğrak yeri olan Erdemli Balıkçı Barınağına bu kez kahverengi renkli 5 pelikan bir den geldi.

Havaların serinlemesiyle sıcak bölgelere gittiği değerlendirilen pelikanların barınakta teknelerin arasında bir süre gezinti yaparak balık avladı. Pelikanların balık avını ise balıkçılarla birlikte barınakta bulunan vatandaşlar da izledi. Bazı vatandaşlar o anları cep telefonu ile de görüntüledi.

Pelikanların ara ara tek tek Erdemli Balıkçı Barınağına geldiğini aktaran Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Yalçın Sakın, "Pelikanlar ara ara geliyordu barınağa, bu sefer 5 tane birden geldi. Böyle güzel sürpriz misafirlerin gelmesiyle hoş oluyor. Erdemli Balıkçı Barınağı'na gelen böyle sürpriz misafirler güzel bir görüntü oluyor" dedi.

Barınağa özellikle Caretta carettaların çok geldiğini da kaydeden Sakın, sevimli carettalar geldiğinde birkaç gün kalıyorlar besleniyorlar. Onların varlığı da ayrı bir güzellik. Caretta carettalar barınağımızın olmazsa olmazı. Şu anda pelikanları seyrediyoruz’’ dedi.

Deprem bölgesi Hatay'dan Erdemli’ye gelen ve balıkçı barınağında zaman geçiren vatandaşlardan Hüsamettin Bahçeci de 5 tane pelikanı yan yana görmenin çok güzel olduğunu dile getirdi. Bahçeci liman temiz olduğu için hayvanlar da temiz yere geliyorlar ifadesini kullandı.