Heyete, Mersin Orman Bölge Müdürü Sayın Mustafa Yalçın tarafından Erdemli ve Silifke Orman İşletme Müdürlükleri sorumluluk alanları hakkında bilgiler verdi.

Türki Cumhuriyetlerinden Azerbaycan, Kazakistan,  Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan FAO temsilcilerinden oluşan 20 kişilik heyete Silifke ilçesinde geçen yıl yanan ormanlık alanlar ile Erdemli’ deki sedir ağaçlandırma alanları gezdirildi.

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü hizmet binası çatısında kurulu olan güneş enerji sistemi (GES) hakkında bilgiler aktarıldı, ormanlarda çalışan bayanlar ve Aydınlar mahallesinde OR-KÖY kredisi alan vatandaşlarla sohbet edildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın gazetecilere yaptığı açıklamada, programın amacının, bozulmuş ormanların tekrar restorasyonu ile verimli ormanlara dönüştürülmesinin amaçlandığını söyledi.

Çalışmaları orman köylüsü vatandaşlarla birlikte yürüttüklerini kaydeden Yalçın, misafirlerin Erdemli ve Silifke ilçelerindeki incelemeleri esnasında edindikleri bilgileri kendi ülkelerinde uygulama fırsatı bulacaklarını belirtti.

İncelemeye Orman Bakanlığı Çölleşme ile Mücadele eski Genel Müdürü Hanifi Avcı da katılarak bilgiler aktardı.