Edinilen Bilgiye göre, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin Yarenler, Koyuncu ve Tabiye Mahallelerinde farklı tarihlerde meydana gelen Evden Hırsızlık olaylarının faillerinin tespit ve yakalanmalarına yönelik olarak yaptıkları çalışmalarda, (D.G.) ve (A.M.) isimli şahısların çok sayıda Evden Hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıslar olduğunu tespit ettiler.

Yakalanan şahısların ikametinde yapılan aramalarda bilgisayar, tablet, Cep Telefonu, TV, çay ve kahve makineleri, süpürge, kol saatleri gibi çok sayıda çalıntı elektronik eşyaya el konulmuştur. Ayrıca D.G. isimli şahsın jandarma bölgesinde gerçekleşen evden hırsızlık olaylarının da faili olduğu, çalınan eşyaların bir kısmının satıldığı tespit edildi.

Yine D.G. isimli şahsın, Koyuncu Mahallesi Ersözler sokakta meydana gelen Telekom’a ait Kablo hırsızlığının firari şüphelisi olarak da arandığı tespit edilmiştir.

Adli makamlara sevk edilen şahıslardan D.G. isimli şahıs tutuklanmış, A.M. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.