Erdemli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin öncülüğünde gönüllü kadınlardan kurulan kadın ritim grubu üyeleri, alanında uzman ekipler tarafından eğitildi.

Ramazan arifesinde son hazırlıklarını tamamlayan ritim grubu, ilk günü vatandaşları davul eşliğinde maniler söyleyerek sahura kaldırdı.

Kadınların talepleri doğrultusunda yürütülen çalışmaya Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da destek verdi.

Başkan Tollu yaptığı açıklamada bu yıl da Ramazan’da Erdemlinin gönüllü kadınları vatandaşları sahura kaldırdığını söyledi.

Tollu,  “Yüce milletimizin mübarek Ramazan’ı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu yıl yine 3 yıl önce olduğu gibi Erdemli’de kadınlarımızı ilk sahura kaldırdılar. Ben Ramazan’ın milletimiz, Erdemlimiz için hayırlara vesile olmasına Cenab-ı haktan niyaz ediyorum. Kadınlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

3 yıldır düzenli olarak vatandaşları sahura kaldıran kadın davulcuların o anları dikkat çekti.

En genç kadın Ramazan davulcusu olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Zeynep Kırcılı, “Çok mutluyum buradaki en genç davulcuyum annemle beraberim burada da. Çok mutluyum herkese iyi Ramazanlar diliyorum” diye konuştu.

Üç yıldır eğitim alarak davul çaldığını ifade eden Fadime Şebnem Özçelik, “3 yıldan beri eğitim alıyoruz. Sahurda davulumuzu da çalıyoruz, akşamları yemeğimizi de yapıyoruz. Hayırlı Ramazanlar diliyorum herkese” ifadesini kullandı.

Vatandaşları bu yıl da manilerle sahura kaldıracaklarını ifade eden Hatice Ayan, “Çok güzel eğitildik ve her Ramazan olduğu gibi bu yıl da aynı şekilde vatandaşlarımızı manilerimizle, davullarımızla uyandırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.