Meteoroloji’nin uyardığı yağışlı hava etkisine Mersin de girdi. Kent ve ilçe merkezlerinde kuvvetli yağmur yağışı sabaha kadar sürdü. Erdemli ilçesine bağlı Toros Mahallesi sınırları başta olmak üzere 1500 rakım üzerindeki birçok bölge de kar yağışı etkisini gösterdi. Mevsimin ilk yağışı yoğun olunca Erdemli- Ayrancı karayolu trafiğe kapatıldı.

Karayolları ekipleri birçok noktaya da uyarı levhası astı. Kar yağışının yoğun olduğu bölgede jandarma ekipleri vatandaşları yolun kapanmasıyla ilgili uyarda bulundu. Bölgede hayvancılıkla uğraşan Yörükler ise küçükbaş hayvanlarını sahillere indirmeye başladı.

Kar yağması ile birlikte bölgeye giden vatandaşlardan Mehmet Bulut, "Mevsimin ilk karı yağdı. Bulunduğumuz yer Erdemli-Ayrancı yolu, kapandı. Geçen yıla göre bu sene kar erken yağdı" dedi.

Hayvanlarını yaz süresince yaylada otlatan Fatma Böcüoğlu da gazetecilere, kar yağdığını ifade ederek  hayvanlarımızı kar yağışının olmadığı sahil bölgesine götürdüklerini belirterek, ‘’Kar yağışı berekettir kar yağsın. Akşam biraz kar yağdı, daha sonra şafaktan sonra biraz daha kar yağdı. Bizde kar yağınca hayvanlarımızı daha sıcak bölge olan sahillere götürüyoruz’’ diye belirtti.