Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Gündüz, CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mürsel Öner. Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Muharip Gaziler, Erdemli Belediye Başkan adayları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdemli Anadol Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Demirtaş yaptı. Demirtaş, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBBM)’ de kabulunun üzerinden 103 geçtiğini belirtti. İstiklal Marşı ve Milli şair mehmet Akif Ersoy hakkında bilgiler aktaran Demirtaş,  ‘’Allah bir daha bu millete istiklal Marşı’’ yazdırmasın diyerek İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle andı. Öğrenciler şiirler okudu. Mehmet Akif Ersoy’dan esintiler konlu sinevizyon görüntüsü sunuldu. İstiklal Marşı Oratoryosunun seslendirilmesinin ardından program sona erdi.

Cumhur İttifakı MHP Erdemli Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara programı hazırlayan Erdemli Anadolu Lisesi yönetimi ve öğrencilerini tebrik etti.