Erdemli ilçesine bağlı tarımsal üretim yapılan Koyuncu Mahallesi'nde dolunun ağırlığına dayanamayan 2 adet sera yıkıldı, açıkta yetişen sebze ve meyvelerde ağır hasarlar oluştu. Doludan etkilenen bölgelerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ön hasar tespit çalışması başlattı.

Koyuncu Mahalle Muhtarı İlhan Çerçi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mahallemizde dün akşam 18.30'dan 20.30'a kadar şiddetli dolu, yağmur ve su baskınları yaşandı. Dolu neredeyse misket ve ceviz büyüklüğü kadar vardı.

Seralarımız, açıkta fasulye, yenidünya gibi, turunçgillerimiz limon, portakallar, kayısılar, avokadolar meyveleri ile 2 adet örtü altı sera dolunun ağırlığına dayanamayarak yıkıldı. Zarar gören yerlerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle ön tespit yapıp tutanak tutuyoruz. Vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun’’ dedi.

Üretici Mehmet Ceylan ise, "Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur bir saat civarında sürdü, sonradan doluya çevirdi. Şiddetli bir dolu yağışı oldu. Ben 49 yaşındayım, daha hiç bu kadar şiddetli bir dolu yağdığını görmedim. Seramız bu doluya da dayanamadı, tamamen yerle bir oldu. İçinde 20-25 tonluk bir mahsulümüzde telef oldu. Devletimizin yardımını da desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

İsmet Ceylan, akşam saatlerinde yağan doludan sonra 45 dakika da yağmur yağdı hala erimedi. Yağan dolunun büyüklüğü misket ve ceviz büyüklüğünde diye belirtti.