Erdemli İlçe milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefliğinin ortaklaşa fidan dikimi gerçekleştirdi. Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu Erdemli Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin İlkokulu öğrencileri ile birlikte fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

Tetikoğlu,  kimsesizlerin kimsesi olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100’üncü yılını yaşıyoruz, bu vesile ilede geleceğimiz cumhuriyetimizin koruyucuları öğrencilerimiz 1923’den 2023’e 100 fidan diktiler. Bizlere Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını görme nasip oldu. İnanıyorum ki gençlerimiz sayesinde cumhuriyetimiz ilel ebet yaşayacaktır. Cumhuriyet demek Erdemli ve faziletli olmak demektir. Cumhuriyeti yaşatacak olan gençlerimiz bu cumhuriyet bilincini bu tür etkinliklerle öğreniyorlar’’ dedi.

Kaymakam Tetikoğlu ile fidan diken öğrencilerin ördüğü bayrak açtılar. 2-E Sınıf öğretmeni Sibel Kubin, cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 öğrencilerimiz yoğurt kapları parçalarını ilmek ilmek ördükleri bayrak parçalarını birleştirerek Türk bayrağımızı hazırladık. Biz de 100’üncü yıla hatıra olsun diye bu bayrağı meydana getirdik, mutluyuz. Çocuklarımızın hazırladığı bayrağımızı geçit töreninde gururla taşıyacağız’’ diye belirtti.

Fidan dikim etkinliğine Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Dölek, ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler diktikleri fidanları üzerlerinde taşıdıkları suluklarıyla sulayarak can suyu verdiler.