İlk tören Sahil Bandı Dr. Devlet Bahçeli Meydanında Atatürk Anıtına İlçe milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük tarafından çelenk konularak başladı. İkinci tören Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Buradaki törene ilçe Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Jandarma Komuutanı Jandarma Yarbay, Mürsel Öner, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milli Eğitimine hizmeti geçen, şehit olan tüm öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Programda dört aday öğretmenin yemin etmesinin ardından Kaymakam Aydın Tetikoğlu emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri vererek, tebrik etti. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından öğretmenlerin hazırladığı halk oyunu gösterisi ve öğretmenler korosu müzik sunumu gerçekleştirildi.

Öğretmenler Günüyle ilgili resim sergisi açıldı.

Erdemli Ajans olarak öğretmenlerimizin gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyoruz.