Kermeste evlerde pişirilen yemeklerin yanı sıra, elişi ürünlerin yer aldığı stantlar yoğun ilgi görüyor.  ‘İyilik Kermesi’nin bu yıl geliri temeli atılan 150 öğrenci kapasiteli 4-6 yaş Kur'an Kursu ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak.

Tören ve kermes programına Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Erhan Erdoğan, Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, İlçe Müftüsü Hasan Küçük, Oda Başkanları, STK temsilcileri, daire amirleri, vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.

Erdemli halkının iyilikte adeta yarışa girdiğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Biraz önce 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun temelini hep birlikte attık. İnanıyorum ki bizim insanlarımız sayesinde İlçe müftülüğümüz bir yıl hedef koymuş ama inşallah o bir yıldan daha önce bir sürede 4-6 yaş Kur’an Kursumuzun bitirileceğine ben yürekten inanıyorum. Çünkü bizim insanlarımız gerçekten hayır söz konusu olduğunda, vatan, millet, devlet söz konusu olduğunda olanın olmayanın yardım söz konusu olduğunda birbirleriyle yarışıyorlar. Cenab-ı Hak bu güzelliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

Hayırseverler sayesinde birçok kursun faaliyete geçtiğini ifade eden Erdemli İlçe Müftüsü Hasan Küçük, “Her sene yapmış olduğumuz bu geleneksel kermesimizde kendimize bir hedef belirliyoruz. Bu hedefimizi inşallah gerçekleştiriyoruz. Bu sene de kermesimizden elde edilecek gelir inşallah temelini atmış olduğumuz 4-6 yaş Kur’an Kursumuz için harcayacağız” diye konuştu.

Kermeste konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ise, “Kim bir insanın ihtiyacını giderirse Allah da onun ihtiyacını giderir. Kim bir kardeşin yardımında olursa Allah da onun yardımında olur. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim hayırlı hizmetlerde sizleri muvaffak eylesin. Allah birliğimizi bozmasın, Allah kardeşliğimizi bozmasın, Allah için birbirimizi sevmeyi, Allah için birbirimize yardımcı olmayı Rabbim cümlemize nasip eylesin” diye konuştu.

Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu da konuşmasında, Erdemlinin Erdemli insanlarının hayırda yarıştığını daha önce duymuştum, ilçeye 8 ay önce geldiğimde ilk öğrendiğim ‘’taşı eritip toprağa dönüştürüp ülke ekonomisine can olan limon ve domates yetiştirdiğini gördüğünü ve bu ilçenin insanlarının çok çalışkan olduğunu bizzat inceleyerek gördüğünü belirtti.

Erdemlinin erdemli insanları bugün de eskiden olduğu gibi hayırda yarıştıklarını söyleyen Tetikoğlu, kermesin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Öte yandan Erdemli Müftülüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘İyilik Kermesi’ bir hafta boyunca sürecek.