17 Nisan Pazartesi günü, Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen lansmana, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, öğretim elemanları ve idari personelimiz katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Mersin turizmi için hazırlanan tanıtım filmi konuklara izletildi. Ardından açış konuşması için söz alan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, "Turizm Haftası'nı kutluyorum. Emeklerinize sağlık. Çok güzel çalışmalar olmuş. Bu kıymetli çalışmalarla, Mersin önemli kazanımlar sağlayacaktır." dedi.

Rektör Yardımcımızın konuşmalarının ardından Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy gerçekleştirdiği konuşmada, "Her yıl 15 ile 22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası'nın kutlanmasının amacı farkındalık yaratmak ve yenilikleri, değişiklikleri bir şölen havasında aktarmak. Turizm, küreselleşmeyi ve ekonomik, toplumsal açıdan yakınlaşmayı etkileyen önemli bir faktördür. Ülkelerin bütçelerinin dengelenmesinde önemli bir yere sahiptir. Turizm plânlamaları devlet tarafından yapılır. Finansman ve bitirilmesi özel sektör tarafından gerçekleştirilir. Mersin, tarihi ve coğrafi açıdan önemli şehirler arasında bulunmaktadır." ifadelerini kullandı. Konuşmasında Mersin'in önemini çeşitli yönlerden katılımcılara aktaran Prof. Dr. Ahmet Atasoy, toplam 20 kitaptan oluşan bu çalışmanın önemine değindi.

Daha sonrasında Prof. Dr. Ahmet Atasoy'un yazdığı "Türkiye Turizmi" adlı şiiri Üniversitemiz Basın Halkla İlişkiler ve Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ve aynı zamanda bir şair olan Baha Sadık Akıner'in seslendirmesiyle etkinlik devam etti. Şiirin okunmasının ardından Üniversitemizin çeşitli fakültelerinden bu çalışmaya bilimsel yönden katkı sunan akademisyenlerimizin konuşmacı olarak yer aldığı panellere geçildi.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy'un hem konuşmacı hem moderatör olarak yer aldığı ilk panelde; Prof. Dr. Ahmet Atasoy gerçekleştirilen çalışmayla ilgili genel bilgiler verirken Fen Fakültemizden Prof. Dr. Gökhan Coral doğadaki kuş gözlemciliği fotoğraflarıyla, Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu'muzdan Prof. Dr. Serap Ergene ekoturizm ve Mersin konusundaki çalışmasıyla, Fen Fakültemizden Doç. Dr. Yusuf Hüseyinoğlu ise kelebek çeşitliliği hakkındaki çalışmasıyla bu önemli projeye katkılarını anlattılar.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sevda Birdir'in moderatörlüğünü yaptığı panelin ikinci oturumunda ise Turizm Fakültesi öğretim üyelerimiz, Doç. Dr. Sevda Birdir Mersin'in kıyı turizmi, Doç. Dr. Tuba Pala Morkoç mağara turizmi, Doç. Dr. Sabri Arıcı ise arkeoloji turizmi konulu çalışmasıyla bu önemli projeye katkılarını belirten konuşmalar gerçekleştirdi.

Turizm Fakültesinden Doç. Dr. Lale Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı üçüncü ve son oturumda ise Doç. Dr. Lale Yılmaz "Mersin'de Kültürel Miras", Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Saçlı "Kuşların Gözünden Mersin - Mersin Hava Sporları ve Turizm", Türk Dili Bölümü'nden Öğr. Gör. Döndü Can yayla turizmi ve Turizm Fakültemizden Öğr. Gör. Kerem Kardaş ise kruvaziyer turizmi hakkındaki çalışmalarını detaylı bir şekilde katılımcılara aktardılar.

Panellerin sona ermesinin ardından bu önemli çalışmaya katkı sunan akademisyenlere ve Akdeniz’in Turizm Güneşi Mersin, Mersin Turizm Destinasyonları ve Mersin Turizm Atlası’na fotoğraf desteği sağlayan fotoğrafçılar Mustafa Eser, gazetici Ahmet Güler, Derviş Çömez, Ali Rıza Eren ve Durhasan Şahin'e teşekkür belgeleri takdim edildi. Erdemli Ajansa Mersin Üniversitesinden 2 ödül birden geldi. Erdemli Ajans olarak biz de bölge turizmine katkı sunmaya devam edeceğiz.