Erdemli Kaymakamlığının koordinasyonunda başta ilçe merkezi olmak üzere Doğu Akdeniz’in önemli turizm merkezlerinden Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi mahallesindeki otel, motel, pansiyon ve apart otellere yerleştirildiği bildirildi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, depremden sağ kurtularak Erdemli bölgesine gelen misafir sayısının 30 bine ulaştığını bu rakamın artmasının beklendiğini belirterek konuyla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Tollu, ‘’Ülkemiz maalesef yüzyılın felaketi ile karşı karşıya. Bu felaket bize gösterdi ki, insanlarımızın birliği dirliği ve kardeşliği zirveye çıkmış durumda.  Deprem felaketinde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaraların sarılması noktasında sadece vatandaşlarımızın katkısı ile topladığımız 200 küsur kamyon dolusu malzemeleri deprem bölgelerine gönderdik. Bununla da yetinmedik ve bilindiği gibi deprem bölgelerinden ilçemize 30 bine yakın gelen insanımız geldi daha geliyor.  Kaymakamımızın önderliğinde bu insanlarımızı başta Kızkalesi olmak üzere konuk ediyoruz.  Devletimizin şefkatli kolları vasıtası ile ilçemize gelen insanlarımıza kucak açıyor acılarını unutturmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Deprem bölgesinden şu ana kadar 3 binin üzerinde insanın Kızkalesi’nde misafir edildiğini belirten Kızkalesi Mahalle Muhtarı Ahmet Murat Kale gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’Depremin olduğu saatten itibaren ilçe kaymakamımız ile ne yapabiliriz diyerek iletişime geçtik. Önce kendi yakınlarımın otellerini ve ikinci konutları hazırladık.  Kaymakamımızın koordinesinde mahallemize gelen misafirlerimizi konaklama ve iaşe temininde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an 1000’in üzerinde aileyi ağırlıyoruz bu da 3 binin üzerinde insan demek’’ dedi.

Otellerin genelde yaz aylarına göre çalıştığını dile getiren Kale, ‘’Misafirlerimiz soğuk noktadan geliyor ve klimanın ısısı yetmiyor. Bu nedenle barınmada battaniye, kıyafet, gıda ve bebek bezlerine ihtiyaç var. Halkımız yardımda yarış halinde herkesten Allah razı olsun’’ diye konuştu.

Hatay da depremden kurtulan Derviş Küçük, yaşadıklarını gözü yaşlı anlatarak birinci depremde evden çıktık, eğer içerde olsaydık bizde yıkılan binanın altında kalacaktık. Çok şükür yaşıyoruz diyerek şöyle konuştu:

‘’Depremde Antakya denilen bir şehir kalmadı dümdüz oldu. Hep sallandık ve o enkazdan nasıl çıktığımızı hatırlamıyorum. Biz kurtulduk yaşıyoruz. Enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.  Kızkalesi’ne geldik insanlar bizler için seferber oldular’’ diye belirtti.

Hatay Antakya’dan gelen Mehmet Aslanyürek, yaşadıklarını duygu dolu ifadelerle anlatarak, ‘’Hatay’dan geliyoruz ve Hatay yerle bir oldu. Canımızı zor kurtardık. Erdemli kaymakamlığı bizleri Kızkalesi’ndeki otellere yerleştirdi. Hiçbir sorunumuz yok. İnsanlar bizlere yardım edebilmek için canı gönülden çalışıyor. Allah bir daha böyle acılar göstermesin’’ şeklinde ifade etti.