C vitamini şenliği ile sağlıklı beslenme alışkanlığı, ilçede yetişen C vitamini açısından zengin meyvelerden Limon. Portakal, muz ve domates gibi narenciye ürünlerine dikkat çekmek ve tanıtımına katkı sağlamak amacı ile Erdemli Sahil Bandı Dr. Devlet Bahçeli Meydanında düzenlenen şenliğe ilçe genelinden 38 okuldan 75 öğretmen ve 700 ana sınıfı ve okul öncesi öğrencisi katıldı.

Şenlikte konuşan ilçe kaymakamı Aydın Tetikoğlu, sağlıklı beslenmenin önemini anlatan bu etkinlik ilçede geleneksel hale geldiğini söyledi.

Erdemli özellikle limonun en fazla üretim yapılan merkez olmasından dolayı ‘’Limonun başkentidir’’ diyen Tetikoğlu, çocuklarımıza yaşadığı bölgede ne olup bittiğini ve ne yetiştiğini bilgilendirmek gerektiğin ifade ederek, ‘’Eğitim sadece okulda olmuyor bu tür sosyal etkinliklerle de eğim yapıldığını görüyoruz. Yaşadığımız şehirle ilgili bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Öğretmenlerin bulundukları şehrin hemşeri kimliği ile sahiplenmesi ve duyarlı olması gerekiyor. Öğretmenlerimiz birikimlerini paylaşmalı. Çocuklarımız özellikle bu tür etkinliklerle daha bilinçli ve daha duyarlı oluyorlar’’ dedi.

Erdemli deyince aklımıza narenciye geliyor, insan deyince de aklımıza çocukların geliyor diyen Mersi İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’Narenciyenin o güzel kokusu, bize oluşturduğu güzel tadın dünyamızı da aslında güzel kokuları ve esintileriyle güzelleştirdiğini unutmamalıyız. Çocuklarımıza narenciyelerimizden elde edilen ürünleri üretim yapabilmenin hazzının ne kadar güzel olduğunu öğretmenlerimiz rehberliğini yapmaya çalışmışlar, bu bilinci burada vermeye çalışmışlar kendilerine teşekkür ediyorum. Sağlıklı beslenmeyi çocuklarımız eğlendirerek öğretmeliyiz’’ dedi.

Velilerden Habibe Taşyaran ise, düzenlenen şenlikte sergilemek amacı ile portakal, limon, mandalina ve greyfurt kuruttuklarını belirterek, ‘’Gıda üzerine herşey hazırladık. Çocukları durduramadık çok heyecanlılar. Bu etkinlik ile topluma girip kaynaşmayı öğreniyorlar. Bölgemizin geçim kaynağı narenciye olduğu için bu tür etkinlikle aşılanmış oluyor çocuklara’’ diye belirtti.

Vitamin C şenliğine katılan çocuklar ise mandalina, portakal, muz ve kekler yediklerini, yürüyüş yapıp şarkı söylediklerin ve çok eğlendiklerini söyledi.

Şenlikte öğrencilerin yaptıkları el emeği ürünler sergilendi. Narenciye meyvelerinden yapılan limonata, portakal suyu, limonlu lokum gibi çok sayıda çeşitli ürünler satışa sunuldu. Şenlikten elde edilen gelir SMA hastası Mehmet Ali Gölgeli isimli çocuğun tedavisinde kullanılacak.

Şenliğe Kaymakam Aydın Tetikoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, diğer protokol üyeleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.