Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan ve Doğu Akdeniz’in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi’nde yazdan kalma güneşli havaların yaşandığını ve tatilcilerin güneşli havayı fırsat bilerek tatilin tadını çıkarttığını söyledi.

Öztop gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’Bilindiği gibi ekim ayındayız ve Türkiye’nin birçok noktasında sağanak yağmur ve kar yağışları hüküm sürüyor. Mersin sahillerinde ise yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığı nedeni ile deniz suyu sıcaklığı 26 dereceyi buluyor ve bu nedenle de yerli ve yabancı misafirler denize giriyorlar ve henüz buralar soğumadı. Kızkalesi’ ne gelen misafirlerimiz denizin ve güneşin tadını doya doya çıkartıyorlar’’ dedi.

Ülkemizde tatil dönemi genelde Temmuz ve Ağustos ayı olarak öngörülüyor ona göre insanlar tatillerini ayarlıyorlar diyen Öztop, ‘’Ancak Eylül-Ekim ve Kasım ayının son haftasına kadar deniz sakin ve sıcak ve daha güzel oluyor. Herkesi Kızkalesi’nde altın sarısı kumsalda güneşlenmeye ve mavi denizde yüzmeye davet ediyorum’’ diye konuştu.

Bu yıl Eylül ayından itibaren bölgeye gelen misafirlerin yoğunluğunu Rusların oluşturduğuna dikkat çeken Öztop, Rusların bölgeye gelmesiyle sezonunda uzamasına etken olduğunu, bunun da istihdamın devam etmesini sağladığını kaydeden Öztop,  onların bölgemize gelmesinden ve sezonun uzaması, istihdamın sağlanmasından dolayı işletmeciler olarak mutlu olduklarını vurguladı.

İspanya7dan Kızkalesi’ne tatile gelen Daniyel Rojas ise, Mersin’e iki gün önce geldiğini belirterek, burası tarihi ve kültürel değerleri çok yüksek olduğunu söyledi. Rojas, ‘’Burada insanlar cana çok yakın ve kendinizi hiç yabancı hissetmiyorsunuz. Bu mevsimde sıcak havayı bulmak çok zor. Burada ise tam tersi sıcak hava hakim. Kızkalesi’nde kaldığımız süre içinde bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezeceğiz’’ şeklinde konuştu.  

Almanya’da yaşayan Ersen Delikanlı ise eşi ile birlikte tatil yapmak için Kızkalesi’ni tercih ettiklerini belirterek, ‘’Yaz ayları aşırı sıcak ve kalabalık olmasından dolayı bu tarihi seçtik. Sessiz ve sakin bir ortam var. Deniz içindeki kalenin görünüşü bizleri buraya çekiyor. Yurdun birçok bölgesinde yağmur ve kar yağışıyla birlikte soğuk hava etkili olurken Akdeniz sahillerinin sıcak havada olması ayrı bir avantaj diyen Delikanlı, ‘’Bu mevsimde sıcak havayı yakalamak onun tadına varmak çok zor. Ben tatil için Meksika’ya da gittim ancak bu bölgenin güzelliğini bu güzel havayı  bulamadım’’ şeklinde konuştu.  

Tatilcilerin kimisi kano ile tatilin tadını çıkartırken kimileri de deniz içinde tenis oynamayı tercih etti.