Mustafa Kara kendini tanıtarak başladığı konuşmasına 1984 yılında Erdemlide dünyaya geldiğini İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Erdemlide tamamladığını, Bahçeşehir Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduğunu söyledi.

Yüksek lisans eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği ana bilim dalında İngilizce tezli olarak tamamladığını belirten Mustafa Kara, bilgisayar yüksek mühendisi olduğunu ve ileri düzeyde İngilizce bildiğini ifade etti.

2008 yılında Albaraka Türk Katılım Bankası’nda iş hayatına yazılım uzman yardımcısı olarak başladığını vurgulayan belediye başkan adayı Mustafa Kara, 2021 yılından buyana Albaraka Tech Global şirketinde krediler yazılım geliştirme müdürlüğünde teknik müdür olarak çalıştığını kaydetti.  Mesleki hayatım boyunca finans sektöründe birçok bankaya krediler modülünde yazılım geliştirdim diyen Mustafa Kara, ‘’Yurt içi ve yurt dışında yazılım, dijital bankacılık ve yapay zeka alanlarında çeşitli seminerler verdim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Erdemlinin kadirşinas insanları görev verdiği takdirde ilçeme en iyi hizmeti yapmaya hazırım’’ dedi.

Beraberinde Cumhur İttifakı AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Serdal Kaya ve yönetimi, Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli ilçe başkanı Cevat Şahin ve yönetimi ile birlikte Öğretmenevindeki basın buluşmasında şöyle konuştu:

‘’Ben siyasetin her anının yaşandığı bir ortamda doğdum ve büyüdüm. Babam ülkücü anlayışın bir neferi olarak siyasetin her kademesinde Erdemli’ye ve Erdemli halkına hizmet etti.

31 Mart 2024’de yapılacak Mahalli İdareler ve yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı Erdemli Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım.

Bana bu görevi layık gören başta Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli olmak üzere, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, il ve ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Hizmet bayrağını devralmayı bana nasip ettiği için de Rabbime şükrediyorum. Bu güzelim ilçemize hizmet eden, taş taş üstüne koyan geçmiş dönemdeki tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyor, hakkın rahmetine kavuşan başkanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.’’

Tarihte çok büyük bir yere sahip olan bu kente hizmet etmenin heyecanı içinde olduğunu söylerken gözlerinin içi gülen bilgisayar yüksek mühendisi Mustaa Kara, konuşmasına şöyle devam etti:

‘’İlçemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine tüm sorunları çözüme kavuşturarak ulaşım, sosyal yaşam alanları, sağlık, eğitim, tarım, turizm başta olmak üzere, hayatın her alanına dokunan projelerimizi hizmete koymuş olacağız. Ayırmadan, ayrıştırmadan canla başla mücadele edeceğiz.

Kıymetli dostlar. Bizim kapımız milletimize sonuna kadar açık olacak. Ahlaklı, inançlı, birikimli yol arkadaşlarımız ile “Ya Allah Bismillah” diyor, kolları sıvıyoruz. Kapı kapı dolaşacak, gönüller inşa edecek, vatandaşlarımızın dertlerini dinleyerek sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturacağız.

Kapısını çalmadığımız hane, elini sıkmadığımız vatandaş, kalbine dokunmadığımız kardeşimiz kalmayacak. El ele gönül gönüle, sizinle yaşanılabilir Erdemli’yi birlikte inşa edeceğiz.’’ İfadesini kullandı.

İnsan merkezli yönetim ilkelerimiz ile yepyeni bi Erdemli göreceksiniz vurgusunla bulunan Kara, ‘’Öncelikle Teknolojinin tüm imkanlarını, insanımızın emrine, amade edeceğiz . Sosyal belediyecilik anlayışıyla doğrudan insana dokunan hizmetleri ve projeleri vatandaşımıza sunacağız.

Kararları halkımızla birlikte alacak, her hafta yapacağımız toplantılarla vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Tasarruf ve şeffaflık ilkesi ile belediyemizin kaynaklarını doğru, ve açık şekilde kullanacağız.

Sağlık, eğitim, kültür, ekonomi ve tarım başta olmak üzere, her alanda, hayat kalitesini yükselteceğimize sizlerin huzurunda söz veriyoruz’’ dedi.

Sizleri unutmadık, unutmayacağız. Basın mensuplarının adalete erişimlerinin desteklenmesini sağlayacaklarının altını çizen Kara, ‘’Gazetecilerimiz için kamuoyu farkındalığı ve dayanışma girişimlerini destekleyeceğiz. Basın mensuplarımızın mesleki yeterliliklerinin ve mesleki haklar konusunda kapasitelerinin artırılmasının önünü açacağız.

Yabancı dil eğitimleri ve fikri mülkiyet telif hakları konularında sizinle birlikte fikir birliği sağlayacak, yeni projeleri hayata geçirmek için atılımlar yapacağız şeklinde konuştu.

Kara sözlerini şu sözlerle tamamladı: ‘’Evet, çok kıymetli Erdemlili kardeşlerim: Gün birlik günü…… Gün Erdemli’yi şahlandırma günü…. Hazırız Kararlıyız.

Erdemlimiz ve memleketimiz için hayırlı olsun. 31 Mart’ta gerçekleşecek seçimlerde oylarınızı ve dualarınızı bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah’a Emanet Olun!.’’