Başkan TEPE, mesajında bayramların, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ortamının güçlendirilmesi ve pekiştirilmesine imkan sağlayan önemli günlerden olduğunu belirtti.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya TEPE, mesajının devamında,

''Hayatın doğal akışında, modern dünyanın getirdiği yoğun ve tempolu yaşamın, kucaklaşmaları ve buluşmaları ihmal ettiğini biliyoruz. Bayramlar, bu ihmallerin telafisi için bir nebze olsun soluklanıp kendimizi ve yanı başımızdakileri fark etme imkanı sunarak, içimizdeki karşılıksız sevme ve paylaşma duygumuzu yoğunlaştıran, sosyal yapımızı ve aile bağlarımızı güçlendiren önemli bir unsur haline gelmiştir.

Ülkemizde yaşanan ekonomik olumsuzluklar, maalesef gazetecilerimizi ve basın camiamızı da bu süreçte yıpratmıştır. Basın emekçilerimiz mesleklerini layıkıyla yapma mücadelesi verirken, ne yazık ki emeklerinin karşılığını hak ettiği kadar alamamış, zaten bir çok olumsuz süreç yaşamış olan gazetecilerimiz bu süreçte daha da etkilenmiş, bayramlar artık buruk geçmeye başlamıştır. Temennimiz, bayramların sadece öz manası ile kutlanıp, Anadolu Basını'nın yaşadığı ekonomik buhran döneminin bir an önce sona ermesi ve bayramları bayram yapan birlik ve beraberliğimize, ekonomik şartlara ve emeklerimize gölge düşmeden geçmesidir.

Bu vesileyle Kurban Bayramınızı kutluyor, sağlık ve huzur içerisinde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz nice bayramlar temenni ediyorum. Tüm basın camiamızın, hemşehrilerimizin ve İslam aleminin, aileleri ve sevdikleri ile birlikte nice mutlu bayramlar geçirmesini diler, bayramınızı en içten duygularla tebrik ederim.'' ifadelerini kullandı.