Bölgede tamamlanan, tamamlanma aşamasında olan ve yapımı devam eden yatırımlarla ilgili konuşan Bakan Nebati, "Çeşmeli –Kızkalesi Otoyolunun 27 Nisan'da temelini atıyoruz. Hayırlı olsun. Erdemli Sorgun Barajını tamamladık. Açılışa hazır, hep beraber açılış yapacağız. Hem ülke bazında, hem Mersin bazında çalışıyoruz’’ dedi.

Mersin Gülnar yolunda nükleer enerji santrali kavşağında 420 metre viyadük ve üst geçit işi hazır hale geldi diyen Nebati,  açılışını hep beraber yapacağız diyerek, ‘’ Akdeniz Sahil Yolu Aydıncık-Gözce arasında 3 tünel bir viyadük olmak üzere toplam 5.6 kilometre yol açılışa hazır. ve 2024 yılı sonunda da hızlı tren ile Mersin'den Adana'ya, oradan da Gaziantep'e 2 saat 15 dakikada gideceğiz" diye konuştu.

Çukurova Bölgesel Havaalanı ile ilgili bilgilerde aktaran Bakan Nebati, "Bütün Mersinliler'in beklediği, aslında Adanalılar'ında beklediği, bizim bir havaalanımız var, Çukurova Bölgesel Havaalanı. Adana da rahatlayacak, Mersin'de rahatlayacak. Önümüzdeki Haziran'ın sonunda tarifeli uçuşlar başlıyor, hayırlı olsun" diye konuştu. Kendisini dinleyenlere karanfil atan Bakan Nebati, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.