Cumhur ittifakı Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli Belediye Başkan Adayı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Mustafa Kara, Erdemli için ‘’kara sevdam’’ dediği 41 adet projesini tanıttı.

Erdemli Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım programına MHP İl Başkanı Ömer Gürsoy, MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, MHP Erdemli ilçe başkanı Cevat Şahin, AK Parti Erdemli ilçe başkanı Serdal Kaya, belediye meclis üyeleri partililer ve vatandaşlar katıldı.

Erdemli’ ye gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Mustafa Kara,  projelerimizin, en başında Önce Üretim diyoruz! Üreten şehirler kalkınabilir diyerek,  ‘’Üretim, ana motivasyon kaynağımız’’ dedi.

Üreteceğiz, ürettiğimizi artı değere dönüştüreceğiz! Kazanan Erdemli olacak diyerek proje tanıtımlarını sürdüren Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket partisi Erdemli Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara, ‘’Tarım kenti Erdemli'de topraklarımız boş kalmasın istiyoruz. Çiftçimize vereceğimiz tohum, mazot ve pek çok alandaki desteğimizle toprağımızı boş bırakmayacağız. Tarımın destekçisiyiz. Eli nasırlı çiftçimizin her zaman yanındayız. Bu projemizle, Erdemli’de, daha güçlü bir tarımı hedefliyoruz’’ diye konuştu.

 

FİDE ÜRETiM TESİSİNi ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ!                   

Yine çiftçilerimize, yine güçlü tarıma yönelik çok önemli bir projemizi daha sizlerle buluşturuyoruz. Üretimde önemli girdi maliyeti yüksek fide maliyetini asgariye düşürmek için Fide üretim tesisini hayata geçireceklerini dile getiren Kara, kırsal alanlara vereceğimiz desteklerden biri olan Fide üretim Tesisi ile üreticilerimizin masraflarını en aza indirme gayretinde olacaklarını vurguladı.  Kara, hizmete açacağımız tesisimizde, pazar payı yüksek olan ürünlerimizin fidesini üreterek üreticilerimize destek, üretime artı değer katmış olacaklarını ifade etti.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ TAMAMLAYACAĞIZ!

 

Erdemlimizde Organize Sanayi Bölgesi'nin yapımını tamamlayacak, sanayiyi bir çatı altında toplayacaklarının altını çizen Mustafa Kara,  böylelikle hem bölgemizin ekonomik anlamda hareketliliğini sağlayacağız, hem de firmalar için güvenli bir sanayi bölgesi oluşturmuş olacaklarına dikkat çekti.

Erdemli OSB’nin kurulmasıyla işsiz gençlerimiz başta olmak üzere, iş ihtiyacı olan vatandaşlarımıza istihdam imkanı sağlayacak, işsizlik sorununu en aza indirmiş olacağız!  Burada istihdam edilecek gençlerimiz için, birazdan açıklayacağımız “Mesleki eğitim merkezi projemiz” son derece önemli diye belirtti.

MEYVE KURUTMA TESİSİ AÇACAĞIZ

Mustafa Kara proje tanıtımında meyve kurutma tesisi açacaklarını anımsatarak şöyle konuştu: ‘’Kıymetli hemşehrilerim öncelikle, şehrimizin ekonomisini canladıracağız. Bu projemizle, bu şehirde insanımızın ürettiği Yerli ürünlerimizi tesisimizde kurutacağız ve bizim insanımız kazanacak! Hem üreticilerimizin ürünlerinin ömrü uzayacak ve üretilen ürünlerin satılacağı alternatif bir pazar alanı oluşturmuş olacağız. Üretmek kadar üretileni pazarlamak/ satmak önemli. Biz bunu gerçekleştireceğiz,’’

LİMONATA FABRİKASI AÇACAĞIZ

 

Cumhur ittifakı Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara, Limon başkenti Erdemlimizin en önemli tarım ürünü limonumuzun değerli olmasını üreticilerin yüzünün gülmesini istediklerini bunun için de bu konuda sorunları çözüme kavuşturmak için 1 Nisan itibariyle düğmeye basacaklarını kaydetti.

Kara, ilçemize kuracağımız limonata fabrikası sayesinde işsiz olan kardeşlerimize hem istihdam sağlayacak, hem de limonun Pazar çeşitliliğini genişletmiş olacaklarını vurguladı.

Mustafa Kara ‘’Biz yapacağız, üreticimiz kazanacak. Erdemli kazanacak’’ diye belirtti.

 

PLASTİK KASA ÜRETİM TESİSİ AÇACAĞIZ

 

Çiftçilerimizin üretimde önlerindeki en büyük engellerden birisi de paketlenmede kullanılan plastik kasalar için  tesis kuracaklarını hatırlatan Kara, ‘’Kuracağımız plastik kasa üretim tesisimiz ile üretilen ürünlerimizin paketlenmesindeki “maliyetleri düşüreceğiz ve tarımsal ürün ticaretimizi aktif olarak destekleyeceğiz’’ diye belirtti.

BELEDİYE TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI AÇACAĞIZ

 

Erdemli'de üretilen ürünleri, doğrudan tüketicilerle buluşturacağımız belediye tanzim satış noktalarını hizmete açacaklarını dile getiren Mustafa Kara,  ‘’Böylelikle daha uygun fiyata, temel ihtiyaç malzemelerinden, gıda ürünlerine kadar vatandaşımız arzu ettiği ürünlere kavuşmuş olacak.

TURİZM DESTEK MERKEZİ PROJEMİZLE TURİZME KATKI SAĞLAYACAĞIZ

 

Programda tarım ve turizm konularını ön plana çıkartan Erdemli Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara, Erdemlimiz tarımda olduğu kadar turizmde de adından söz ettirecek! Turizme tam destekle hazırladıkları projelerle ilçe turizmine katkı sağlayacakları belirtti.

Ulusal ve uluslararası festivallerde ilçe tanıtım programlarının, yapılması ve desteklenmesini sağlayacaklarını ifade eden Mustafa Kara, ‘’Şehrimize gelen turistlere rehber hizmeti verilmesi amacıyla destek merkezimizi hayata geçireceğiz’’ dedi.

 

ERDEMLİ’ YE SEYİR TERASI PROJESİ

Muhteşem manzarası ve olağanüstü güzel havası ile Erdemli’yi gerçekten yaşayacağınız bir projemiz var diyen Erdemli belediye Başkan Adayı Mustafa Kara, Erdemlimizin en güzel yerinde deniz ve doğa manzarasını içine alan Çevt tepesi ve Üç Tepe Seyir Terası Projesi'ni hayata geçireceklerini söyledi.

Kara, bu proje ile ilçemizin hem turizm potansiyeli artacak hem de ilçemizin güzelliklerini kuş bakışı keşfetmiş olacaksınız bu Erdemli insanımız için değeceğini bildirdi.

 

TURiSTiK KÖY VE BUTiK KONAKLAMA EVLERİNİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ!

 

Yayla turizmini desteklemek, bölgemizi kalkındırmak ve turist potansiyelini arttırmak amacıyla; köylerimizin dokusuna uygun temalarla yapılacak olan konaklama yerlerini hizmete açacakları vurgusunda bulunan Kara, ‘’Böylece köy halkımıza kazanç hem de şehrimize turistik bir değer katmış olacağız’’ dedi.

MESLEKİ EĞİTİM AKADEMİSİ PROJEMİZ BUNUN İÇİN ÇOK ÖNENLİ

 

Gençlerimiz işsiz kalmasın diyerek sözlerini sürdüren Kara, ‘’Üniversitelerden yeni mezun olan ve lise mezunu gençlerimizin kamuda ve özel sektörde daha kolay iş bulabilmeleri için iş sahibi olmalarına imkan sağlayan, ve bazı sektörlerde istihdam garantisi vereceğimiz Erdemli Mesleki Eğitim Akademisi'ni ilçemize kazandıracağız. Gençlerimiz, iş sahibi olacak, Erdemli kazanacak! Gençlerimiz kazanacak’’ şeklinde konuştu.

ERDEMLİYE MODERN GENÇLİK MERKEZİ

 

Erdemlimize modern bir gençlik merkezi kazandıracaklarını  sözlerine ekleyen Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara,  şöyle konuştu: ‘’Gençlerimizin eğitim, bilişim ve sanat alanında gelişimlerini sağlayacak! Kariyer hedeflerine hem de kişisel gelişimlerine olanak sağlayacak bir Gençlik merkezini hayata geçireceğiz. Çağın ihtiyaçlarına göre hizmete alacağımız merkezimizin İçinde; dijital kütüphane, e-spor merkezi, müzik ve sanat atölyeleri olacak! Gençler, inanıyorum çok seveceksiniz, Gençlerimize Gençlik merkezimiz hayırlı olsun!

BİLİM MERKEZİNİ ÇOCUKLARIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ!

ilçemizde hayata geçireceğimiz Bilim Merkezi Projesi ile gençlerimizin, çocuklarımızın bilimi keşfederek öğrenmesini sağlayacağız!

İçinde deney ve bilim odalarının olduğu, bilim ve teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılır kılacağımız, bilim merkezini ilçemize kazandıracağız.  Gençlerimiz bilim merkezi hepinize hayırlı olsun!

ÇOCUK MERKEZİ PROJESİMİZ YİNE ÇOCUKLARIMIZI SEVİNDİRECEK!

 

Erdemlimizde çocuklarımızın gelişimine destek olmak için bu projemizi hayata geçireceğiz. Çocuk merkezimizin içinde; çocuk kütüphanesi olacak. 

Robotik kodlama eğitimlerinin, oyun alanlarının ve mobil çocuk uygulamalarının yer alacağı yeni nesil bir Çocuk Merkezi'ni hizmete açacağız. Ayrıca merkezimizdeki Aile Destek Ofisi'yle ailelerimiz çocukları ile ilgili danışmanlık hizmeti alabilecek.

ETÜT MERKEZLERİ AÇACAĞIZ

 

İlçe merkezimizde bulunan Kurs Merkezi'mizin başarısının ardından kasabalarımızda Etüt Merkezleri açacak, ulaşımda zorluk yaşayan öğrenci kardeşlerimize daha rahat ödev yapabilme ve ders çalışma olanağı sağlayacak geleceğimize yatırım yapacağız.

 

KAPALI SPOR SALONU PROJESİ

 

İlçemizdeki artan nüfus sebebiyle ve mevcut kapalı spor salonunun hem fiziki olarak hem de birçok branş olarak yetersiz kalması sebebiyle, yeni bir kapalı spor salonunu ilçemize kazandıracağız, spor ve sporcunun yanında olacağız.

 

KAPALI YÜZME HAVUZLARI PROJESİ

ilçemizde vatandaşımızın yaz kış demeden yüzme sporunu gerçekleştireceği kapalı bir yüzme havuzunu hayata geçireceğiz. Sporun her dalını Erdemli halkımızla buluşturacağız.

 

 

MOTO -CROSS VE DRAG PiSTi PROJESİ

 

 Motor sporları tutkunu vatandaşlarımızı profesyonel bir piste kavuşturarak, güvenli ve profesyonel alanlarda spor yapmalarına imkan sağlayacağız.

 

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Vatandaşlarımızın hem fiziksel hem de mental sağlıklarına olumlu destek sağlamak adına içinde fizyoterapisti, diyetisyeni, psikolog ve spor eğitmenlerinin bulunduğu bir merkezi inşa edeceğiz.

AMATÖR SPOR KLÜPLERİMİZE AYNi VE NAKTi YARDIM PROGRAMI

 

Amatör spor kulüplerimizi unutmadık. Sporun gelişimi ve kentimizde ilerlemesi için amatör spor kulüplerimize hem ayni hem nakdi destek vereceğiz.

 

ÇOK KATLI OTOPARK PROJESİ

 

Erdemlimizin merkezinde trafik yoğunluğunu en aza indirecek, Çok Katlı Otopark Projesi'ni hayata geçireceğiz. Otoparkın aydınlatmasında kullanacağımız Güneş Enerji Panelleri ile de elektrik giderimizi doğal yollarla azaltacak, enerjiden tasarruf edeceğiz.

 

ALATA DERESİ PEYZAJ DÜZENLEME VE REKREASYON PROJESİ

 

Erdemlimizin çehresini daha modern ve güzel bir yer haline getirmek için Alata Deresi'nin merkezde kalan bölümünü yeşil alanları, yürüyüş yolları, modern kent mobilyaları ve peyzaj düzenlemeleri ile yenileyecek, deremizin çehresini daha sosyal bir hale getireceğiz.

 

MESİRE ALANLARI PROJESİ

 

Doğamızın yapısını bozmadan yöre halkımızın keyifle vakit geçireceği, içerisinde sosyal donatı alanları, modern kamelyalar, mangal alanları ve çocuk oyun gruplarının yer alacağı mesire alanını Erdemlimize kazandıracağız.

 

SU PLAJI REKREASYON PROJESİ

 

Erdemlimizin en güzel plajlarından biri olan Su Plajımızı yenileyeceğiz.

 

Şezlongları, duş alanları ve kafelerinin bulunacağı proje ile vatandaşlarımız yazın plaja keyifle girecek. Ayrıca bölgemize Su Sporları Merkezi'ni kazandırarak, bölgemizin turizmini canlandıracağız.

 

ENGELSİZ PLAJ PROJESİ

 

Engelli vatandaşlarımızın denizdeki erişimini kolaylaştırmak amacıyla denizin içine engelsiz platform kuracak, engellilerimiz denizin keyfini çıkaracak.

 

BOTANİK BAHÇE PROJESİ içerisinde yüzlerce bitki çeşidinin olduğu, onlarca çeşit ağacın bulunduğu, ekolojik yaşamı teşvik eden, süs havuzlarının yer aldığı harika bir Botanik Bahçesi'ni ilçemize kazandıracağız.

 

SU OYUN PARKLARI PROJESİ

 

Su fışkırtma sistemiyle eğlenceli oyun alanları oluşturarak, çocuklarımızın oyun oynayacağı, teması su olan oyun parklarını hayata geçireceğiz.

 

Çocukların eğlenerek zaman geçireceği Su Oyun Parkı'nı Mersin'de ilk defa ilçemizde hayata geçireceğiz.

 

OTO GALERiCiLER PROJESİ

 

ilçemizin ihtiyaçlarından olan binek ve ticari araç satım yerlerini tek merkezde toplayarak, fiziki imkanların elverişli olduğu merkezde ticaretlerine daha rahat devam etmelerini sağlayacağız.

 

SOSYAL TESİS PROJESİ

 

Erdemli'de yaşayan vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte keyifle gidebilecekleri, içerisinde kate ve restoran hizmetlerinin olduğu, yüksek kar amacı gütmeyen tesislerimizi Erdemli'mize kazandıracağız.

 

TAM DONANIMLI GIDA BANKASI PROJESİ

 

ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için ihtiyacı olan her mahallede bir gıda bankası kuracağız!.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı “önce tespit edeceğiz “ sonra; veren el ile alan el birbirini görmeyecek anlayışıyla, ihtiyaç sahibi insanlarımıza, ihtiyacı olan herkese, her yere temel gıda  ihtiyaçlarını ulaştıracağız!

 

MUHTARLIK BiNASI PROJESİ

 

Yönetimin en önemli parçası olan muhtarlarımıza destek olacağız.  İhtiyacı olan mahallelerimize yeni modern muhtar evlerini hizmete açacağız.

 

PATi PARKVE HAYVAN BAKIM EVi PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ!

 

Bizim medeniyetimiz sadece insana değil tüm canlılara, hayvanlara merhamet etmeyi “insanlığın gereği “ kabul etmiştir.

 

Bu bağlamda, pati park ve hayvan bakımevi projemizi hayata geçireceğiz.

Bizimle birlikte aynı hayatı paylaşan can dostlarımız için beslenme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı, Pati Park Projesi'ni hayata geçireceğiz.

 

Ayrıca onların bakımlarının, aşılarının yapılacağı, temel sağlık ihtiyaçlarının karşılanacağı bakımevi projesini de Erdemlimize kazandıracağız.

 

OTİZM MERKEZİ PROJESİ

 

Onlar çok özel kardeşlerimiz! Ve onlar için

Özel bir projemiz var!

 

 

Toplumda Otizm Sendromlu bireylere karşı hassasiyet ve farkındalık oluşturulması amacıyla içinde eğitim alanlarının, sanat ve fiziksel aktivitelerin de olduğu Otizm Merkezi'ni hizmete açacağız.

 

KADIN SIĞINMA VE KORUNMA EVİ PROJEMİZİ

 

Kadına şiddette sıfır tolerans diyoruz! Kadınlarımıza değer veriyoruz! Cennet annelerin ayakları altındadır! Onlar başımızın tacıdır diyerek,

Şiddete uğrayan kadınlarımız varsa çocuklarını şiddetten korumak, onlara psikolojik ve ekonomik anlamda destek olmak için Kadın Sığınma Evimizi inşa edeceğiz.

 

BAŞKAN EViMiZDE PROJEMİZİ DE

 

 Değerli kardeşlerim, başkan evinizde hanenizde, her zaman yanınızda olacak!

 

Bu vesileyle başkan evimizde projemizi de bu duyguyla hayata geçiriyoruz! Biz, sizden biriyiz, içinizden biriyiz, dertlerimiz bir, üzüntülerimiz bir!

 

Acıda biriz, sevinçte biriz!

Birlikte güler, birlikte ağlarız!

 

Bu birliğimizi sözde bırakmayacağız!

 

Özde birlik için her hafta bir mahalle ziyareti ile hanenizde sizlerle olacağız. Şimdiden evlerini, gönüllerini bize açacak kardeşlerime teşekkür ediyorum.

 

KAFE 5 ÇAYI

 

 İlçemizde yaşayan kadınlarımıza özel alanlar sunabilmek adına sadece kadınların yararlanabileceği Kafe 5 Çayı konseptli kafelerimizi açacağız.

 

TAZİYE EVİ VE SOSYAL TESİS PROJESİ

 

Vatandaşlarımızın taziyelerini ve toplu organizasyonlarını yapabileceği kapalı alanları kentimize kazandıracağız.

 

DEĞERLİ KARDEŞLERİM.

 

Acıda olduğu kadar biz mutlulukta da biriz. Acıyı olduğu kadar mutluluğu da paylaşmayı iyi biliriz, Alata mahallemiz ve Koyuncu mahallemiz başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan mahallerimizde düğün salonlarını açmaya devam edeceğiz!

 

ÇOCUK HER YERDE ÇOCUK PROJESİ

 

Evet, başta olduğu gibi yine sona doğru yaklaştığımız şu dakikalarda yine çocuklarımızı sevindirecek bir projemiz var.

Masumiyeti, tertemiz dünyaları ile çok özel. Biz de Erdemlimizin, köylerinde, kasabalarında , kırsal alanlarda yaşayan çocuklarımız için gezici etkinlik aracımız ile, yüz boyamadan, çocuk oyunlarına kadar çok sayıda aktiviteyi hayata geçireceğiz.

Merkezde yaşayan kardeşlerimiz ile kırsaldaki kardeşlerimiz eşit, etkinlik hakkına, sosyal imkanlara sahip olacak!

 

E-TiCARET PROJESİ

 

 erdemlialisveris.cok e-ticaret sitemizi hayata geçirerek, üreticilerimizi, esnaflarımızı, ticaret insanlarımızı 81 ilde tüketici pazarı ile buluşturacağız. ilerleyen süreçte e-ihracat altyapımızı da oluşturarak global pazarda Erdemli'de yaşayan vatandaşlarımızı global pazar ile buluşturacağız

 

40- MOBİL ERDEMLİ PROJESİ

ŞU an hali hazırda, belediyemizde mevcut olan, “Erdemli’mizin uygulaması “ mobil erdemli’yi çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız!

Vatandaşlarımız, bu uygulama ile, Çeşmeli’den Kız Kalesi’ne kadar hayata geçireceğimiz sosyal tesislerimizden vatandaşlarımız, daha uygun fiyata faydalanabilecek.

Aynı zamanda, şehrimize gelen turistlerimiz, tesislerimizi ziyaret ettiğinde, şehrimize katma değer kazandıracak.

 

KULUÇKA MERKEZİ

 

“Birileri, yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan çıkar diye tartışa dursun, biz gençlerimiz ile startuplar yapalım, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak, şehrimiz için, ülkemiz için, milletimiz için üretelim!

Yazılım üretelim! Çağın ötesinde girişimleri hayata geçirelim!

Gençlerimize güvenelim onların önünü açalım! Bakın, Erdemli’nin gençleri neler yapacak izleyin! Kuluçka Merkezi’miz hayali olan tüm gençlerimize kapılarını açacak! Gençlerimize, şehrimize hayırlı olsun!