Daha önce açılan atıcılıkla ilgili antrenörlük kurslarına 20-30 kişi başvururken olimpiyat sonrası kurslara ilgi arttı ve 100’e yakın başvuru yapıldı. Atıcılık yardımcı Antrenörlük kursu 9-14 Aralık tarihleri arasında Mersin’in Erdemli ilçesindeki Yusuf Dikeç Şevval İlayda Tarhan tesislerinde başladı.

Antrenörlük kursuyla ilgili Ankara Olimpiyat Hazırlık Merkezinde Havalı ve Ateşli Silahlar  3. Kademe Antrenörü Kemal Erkahya  gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erkahya, daha öncesinde yaklaşık 20-25 kişiyle birinci kademe yardımcı antrenörlük kurslarımızı açarken milli sporcularımız  Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’ın Paris olimpiyatlarındaki başarısının ardından sporcuların yanında antrenörlerden de büyük ilgi görmeye başladı ve şu an  yaklaşık  100’ ün üzerinde kursiyerin katıldığını söyledi.

Daha önce burada iki kurs açtık normalde bir kurs için kontenjan dolmuyordu ortalama 25-30 aday antrenör oluyordu. Ancak şu an geldiğimiz noktada bir kurs kontenjanı yetmiyor ikincisini açıyoruz diyen Erkahya, ‘’Şimdi kontenjanları dolduruyoruz. Bundan sonrada böyle olmasını umuyoruz. Çok mutluyuz inşallah buradaki aday antrenörlerimiz devamında kıdemli antrenörlerimz olurlar ve güzel olimpiyat sporcuları çıkartarak sporcu yetiştirirler. Atıcılık sporuna ilgi arttı’’ dedi.

Genelde olimpiyat öncesindeki kurslarımızda şuan camiamızda bulunan sporcularımızdan ve velilerimiz aday antrenörü kursuna başvururken şuan hiç atıcılık branşı ile uğraşmayan  ilk defa olimpiyat seviyesinde duymuş başarımızın ardından bu branşla tanışmış aday antrenörleri başvurmaya başladı diyen Erkahya, şöyle konuştu: ‘’Başvuruların sayıları oldukça fazla onları da zorlu bir süreç bekliyor çünkü burada hem silah kullanma yetkisi hem de kullandırma yetkisi alıyorlar bundan dolayı zorlu bir süreç bekliyor. Süreç onlar içinde zorlu ancak keyifli geçiyor. İlgi çekici ve güzel bir branş’’ diye belirtti.

Atıcılık sporunda silah denilince spor olarak olimpiyatlardan sonra tanışıldığını ifade eden Erkahya,  ‘’Bu spor aslında her zaman vardı. Daha öncesinde spor olarak tanınmıyordu. Şuan sportif atıcılık olarak olimpiyatlara sporcu göndermek için kursiyerlerimiz burada’’ diye kaydetti.

Kendisinin de milli sporcu olduğunu belirten Erkahya: Bu poligonda gençlerde 5 farklı dalda havalı ve ateşli silahlarda rekor kırdığını dile getiren antrenör Erkahya, ‘’Eski bir milli sporcuyum sporu bıraktıktan sonra Ankara’ da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde 3’üncü kademe havalı ve ateşli silahlar antrenörüyüm’’ vurguladı.

Kursiyerlerden Aysel Uğural,  EYS antrenörü olduğunu belirterek, kursa Antalya Kumluca’ dan katıldığını ve orada Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünde voleybol branşında antrenörlük yaptığını söyledi.  

Atıcılık sporunu seçmesinde Paris Olimpiyatında derece yapan Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’ın derece yapmasının etkili olduğunu anımsatan Uğural, ‘’Kendimize milli sporcularımızı öncelik aldık. İyi bir sporcu yetiştirmek bir antrenörün görevi diye düşündük bu branşa başvuru yaptık. Bu branşla alakalı pek bilgimiz yok ancak  eğitimlerimiz tam teşekküllü geçiyor memnunuz şu anda. Bize kursta bu spor dalını nasıl sevdirmemiz gerektiğini anlatıyorlar. Çok güzel bir ortam var Mersin bizi çok iyi karşıladı. Bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ederiz. Daha iyi sporcular yetiştirmek için b u spora devam edeceğiz.’’

Ayşe Başak Bingül de EYS Antrenörü olduğunu belirterek, Çalıştığım Bölgemdeki poligonda atış yapıldığı zaman hep bende atış yapmalıyım diyerek sürekli özeniyordum. Olimpiyat sporcumuz Ömer Akkün var onunla birkaç kez çalışma imkanım oldu. Bu şekilde katılmak istedim. Bu spora devam etmek istiyorum. Sporcu yetiştirmek isterim. Herkese teşekkür ederiz.

Kursiyer Merve Yüz, bu branşla üniversitede tanıştığını belirterek, ‘’Kendim beden eğitimi öğretmeniyim. Aktif devam edemedim ancak Yusuf Dikeçten sonra bu dala daha da ilgim arttı. Bu branşın öğretmenliğini yapmak istiyorum.  Şu anda bu kursa başvurdum ve kursa katıldım diye belirtti.

Advert