Arpaçbahşiş Mahallesi 109 sokakta bir dernek binasına ait içi boş kullanılmayan binada yangın çıktı. Yanan binada 2 yıldır kimsenin olmadığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre yangın ilçeye bağlı Arpaçbahşiş Mahallesi 109 sokakta bulunan bir derneğe ait kullanılmayan 5 katlı binanın çatı katında yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar olayı itfaiye ve jandarmaya haber verdi.
Olay yerine gelen itfaiye binan 5’inci ve çatı katında çıkan yangına müdahale etti. Yangın söndürmede 5 arozöz 1 su tankı ile 25 personel görev yaptı. Yangın yapılan çalışma sonrası tamamen söndürüldü.
Boş binada yangın çıktığını görevlilere bildiren Ömer Özçelik, yangının çıktığı karşı binada 5’inci katta otururken biranda penceresine güçlü bir ışığın geldiğini gördüğünü ve itfaiyeye bildirdiğini söyledi.
Özçelik, yangının boş binada nasıl çıktığını bilemediklerini ancak binanın yaklaşık 2 yıldır kullanılmadığını boş olduğunu bildiklerini belirtti.
Yangın bölgesinde güvenlik tedbiri alan Jandarma çevrede kalabalık oluşturan vatandaşlara pandemi kurallarına uyulması ve maske takılması olay yerinden ayrılmaları ikazında bulundu. Yangın ile ilgili soruşturma sürüyor.