01 EKİM 2020 Perşembe 10:41
EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-04-2020 00:06

Arıcıların ‘Organik Polen’ Hasadı

Arıcılık yapan çiftçiler yoğun geçen kış mevsiminin ardından bu yılın ilk ‘’Organik Polen’’ hasadına başladı.

Arıcıların ‘Organik Polen’ Hasadı

Mersin İli Arı Üreticileri Birliği Başkanı Adem Kurt, Mersin’li arıcıların yoğun bir kış döneminin ardından baharın gelmesiyle rahat bir nefes aldıklarını belirtti.

Kurt, ‘’Bir kaç yıl öncesine kadar sadece bal üreten üyelerimiz artık tüm arı ürünlerini üretir hale geldiler. Torosların eteklerinde değişik türde çiçeklerle buluşan arıların ürettiği organik polenleri hasat etmeye başladılar. Polen hasadı yıl içinde en az 10 defa yapılıyor ve ilki gerçekleştirildi. Bal gelirinin ardından polen geliri de arıcılarımıza büyük katkı sağlayacak. Arıcılarımız polen haşatından memnun’’ dedi.

Birlik olarak arıcılara eğitimden üretime kadar her türle desteği verdiklerini ifade eden Kurt, ‘’Yeni tip koronavirüs (covid-19) sebebi ile arı ürünlerine, özellikle de polene olan talep artmaya başladı. Arıcılarımız sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde bile özel izinlerle polen üretimine devam ettiler’’ diye konuştu.

Mersin’li arıcıların her yıl olduğu gibi bu yılda organik polen hasadına başlanıldığını kaydeden Eğriçayır Organik Arı Ürünleri üretimi yapan ve dünyaca ödüllü ‘’Eğriçayır Balı’’ üreticisi Celal Çay, ‘’Toros dağları eteklerindeki Esenpınarı Mahallesi Poşlu mevkiine getirdikleri arılardan polen hasadı yaptık. Bu bahar yağmurlar çok iyi yağdı ve arılar polen bulmakta zorlanmıyor bol bol polen üretiyorlar’’ şeklinde konuştu.

Kışın Toroslara bolca yağan kar ve ardından gelen bahar yağmurları çiçekleri yeterince suladığı için arılar doğada polen bulmakta zorlanmıyor diyen Çay, insan sağlığına olumlu yönde etkisi olan polenlerle ilgili şunları kaydetti:

‘’Yeni tip koronavirüs (covid-19) nedeni ile son günlerde yaşanan salgın hastalık nedeni ile arı ürünlerine ilgi arttı. Özellikle online taleplerde polen ön plana çıktı. Aldıkları yoğun taleplerden dolayı elimizde geçen yıldan polen kalmadı. Yeni hasat ettiğimiz polenlerle sıkıntısı çekmeyeceğiz.

Kovandan yeni hasat edilen taze polenlerin ıslak olmasından dolayı ürünü soğuk zincirle sevk ediyoruz. Soğuk zincir ile gönderdiğimiz taze polen tüketicilerden kuru polene göre daha fazla talep görüyor. Taze polen daha lezzetli olduğu için tüketimi daha kolay oluyor.’’

Bal ve polen üreticisi Celal Çay, uzmanların yaptıkları açıklamalara göre polenin zengin protein kaynağı ve aynı zamanda çinko, alüminyum elementlerinin yanında C vitamini içermesi sebebe ile de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğunu vurguladı.

Çay, taze polenin koronavirüs (covid-19)’a karşı korumak isteyen her vatandaşın taze polenleri yoğurt ile karıştırıp günlük bir tatlı kaşığı tüketmesinin iyi geleceğini kaydetti.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1Fatih Karagümrük37
  • 2Alanyaspor37
  • 3Galatasaray37
  • 4Antalyaspor37
  • 5Hatayspor37
  • 6BB Erzurumspor36
  • 7Göztepe35
  • 8Fenerbahçe35
  • 9Konyaspor24
  • 10Trabzonspor34
  • 11Beşiktaş34
  • 12Sivasspor34
  • 13Kasımpaşa33
  • 14Kayserispor33
  • 15Gaziantep FK32
  • 16MKE Ankaragücü21
  • 17Gençlerbirliği21
  • 18Çaykur Rizespor31
  • 19Yeni Malatyaspor31
  • 20Denizlispor31
  • 21Başakşehir FK30
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
ANKET OYLAMA TÜMÜ
Yeni web sitemizi beğendiniz mi?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA