Kızkalesi Sakin Ve Dingin Tatilin Adresi Oldu

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, 2024 yılı turizm sezonuna girildiğini belirterek, sakin ve dingin tatil yapmak isteyenleri Kızkalesi’ ne davet etti.

GÜNCEL - 02-05-2024 15:37

Öztop, kimilerinin tekne turu yaptığı kimilerinin kano ile gezindiği kimilerinin de çocukları ile birlikte denize girdiği Kızkalesi’nde denizde hareketliliğin başladığını söyledi.

Mayıs-Haziran aylarının sezonun en güzel ayları olduğunu belirten Öztop, ‘’Mayıs ve Haziran ayları sakin tatil yapmak isteyenler için en ideal dönem. Her kesimin ekonomik durumuna uygun yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar tesisler mevcut ve fiyatlar açısından da makul bir dönem. Bu nedenle deniz, kum, güneş ve tatili isteyenleri bölgemize davet ediyoruz’’ dedi.

Artık vatandaşların denize girmeye başladığını kaydeden Öztop, gazetecilere yaptığı açıklamada deniz suyu sıcaklığının 23 derecelerde seyrettiğini ifade ederek, ‘’Sakin tatil için Mayıs-Haziran ayları en ideal ay. Kurban bayramından sonra sahillerde kalabalıktan dolayı iğne atsan bulunmaz hale gelecek.  Bu nedenle mayıs-Haziran ayları en ideal ay olarak görüyoruz’’ şeklinde konuştu.

Mersin’in tatil noktasında çok özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Öztop, ‘’Mersin turizm açısından bünyesinde çok farklı destinasyonların bulunduğu bir yer. 321 kilometrekarelik bir uzunluğa sahip bir kıyı şeridine sahip. Başlı başına bir destinasyon. Bununla birlikte Kızkalesi turizmde Mersin’in dünyaya açılan kapısı ve muazzam bir deniz yapısına ve altın sarısı klopatra kumsalına sahip bir yer. Özellikle çocuklu ailelerin rahatlıkla tatil yapabileceği bir yer. Kızkalesi denizi kıyıdan 25 metre sonra derinleşmeye başlamaktadır ve denizin içerisinde de taş yok. Haliyle yüzme bilmeyenler, küçük çocuklar ve yaşlıların rahatlıkla yararlanabileceği bir yer’’ ifadesini kullandı.

UNESCO Geçici Miras Listesinde yer alan Kızkalesi’nin dünyada eşi ve benzerinin bulunmadığına dikkat çeken Öztop şöyle konuştu:

‘’Kızkalesi kültürel yapısı ve mirasıyla başlı başına bir destinasyon. Kızkalesi’nde birisi deniz içinde bir tanesi de karada olmak üzere iki kaleye sahibiz. Sadece kaleler yok bölgede tarihi ve kültürel değerlere sahibiz. Mersin bölgesi adeta üstü açık müze gibi. Kızkalesi’ne tatil gelen misafirlerin günü birlik gidip dönecekleri alternatif turlar var. En önemlisi hemen arkamızda Yörük kültürünün zengin çeşitlerinin bulunduğu Toros dağları var. Farklılık isteyen konukların kum, deniz güneş, Yörük kültürü ile zenginleştirebilecekleri alternatifler var. Tatilcilerimizin bu güzelliklerden yararlanmalarını istiyoruz.’’

Birçok bölgede kar ve yağmurun hakim olduğunu dile getiren Öztop, Kızkalesi’nde ise denize girildiğini ve deniz suyu sıcaklığının 23 derece olduğunu vurguladı.

Karamandan sakinliği değerlendirerek Kızkalesi’ ne ailesi ile birlikte tatile gelen Mehmet Uysal, dünyanın en güzel kumsalı ve denizine sahip Kızkalesi görülüp gezilmesi gereken yer olduğunu kaydetti.  Kızkalesi’nde tatil yapmak için en güzel zamanın mayıs-haziran ayları olduğunu sandığını ifade eden Uysal, ‘’Kızkalesi’nin çok güzel albenisi var ve görmek için dünyanın öbür ucundan insanlar geliyor. İmkanlar ölçüsünde ailemle tatil gelmeye çalışıyorum. Turizm sezonu tam başlamadan sakin tatil yapmak isteyen herkese tavsiye ederim’’ diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri